Fidye virüsü giren sisteme ne yapılmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mehmet18

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar, bilgisayarımda çok önemli bilgilerim var; kredi kartı bilgilerim vs.

Birden PC'de gezinirken bir pencere açıldı, hacklendiniz vs. yazdı. Para istiyor ve su kadar para vermezsen verilerin kaybolur diyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer şu anda dosyalarınıza erişebiliyorsanız ve o sadece bir Chrome penceresiyse dolandırıcılıktır. Aynısı bundan yıllar önce anneme gelmişti. Sekmeyi kapatmıştık. Bir antivirüs indirdik ve problem çıkmadı.

Dosyalarima erişemiyorum.
Yalandır muhtemelen eğer bilgisayarınızı kullanmaya devam edebiliyorsanız Kaspersky, Malwarebytes falan kurup taratın sistem.

Bilgisayarı kullanamıyordum. İnterneti kapattim. Şu an bilgisayarım açılıyor fakat verilerim yok.

Dosyalarima erişemiyorum.

Bilgisayarı kullanamıyordum. İnterneti kapattim. Şu an bilgisayarım açılıyor fakat verilerim yok.
O zaman geçmiş olsun. Emniyete falan başvurun, eğer kart bilgileriniz falan varsa kartınızı kapatın bankanızı arayarak.

O zaman geçmiş olsun emniyete falan başvurun.

50 bin TL istiyor. Şu an interneti açtım, tekrar bağlandı ve bilgilerin bende diyor. bilgisayarda alacak verecek listesi var ve gerçekten çok para yapıyor.
Bir sürü özel fotoğraflarım vs.
Kredi kartından 2000 TL para çekmiş, onu da şimdi öğrendim.

50 bin TL istiyor. Şu an interneti açtım, tekrar bağlandı ve bilgilerin bende diyor. bilgisayarda alacak verecek listesi var ve gerçekten çok para yapıyor.
Bir sürü özel fotoğraflarım vs.
Kredi kartından 2000 TL para çekmiş, onu da şimdi öğrendim.
Doğru emniyete git, buraya yazmakla zaman kaybetme. Bu virüs size nereden bulaştı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı