For East Troop
Hectopat
Merhaba, arkadaşım fidye virüsü yemiş. Dediğine göre virüsü temizlemiş fakat dosyalar uzantılanmış ve açılmıyormuş. .cdtt uzantılı text dosyasına dönmüş. Windows 11 kullanıyor, nasıl hallederiz?
Basit şifrelenmişse bir BruteForce programı ile dene, olmaz ise yapacak bir şey yok, internette bu dosya uzantısını açtığını söyleyen ücretli/ücretsiz hizmetler mevcut, hepsi ayrı bir virüs onlara kanma.Merhaba, arkadaşım fidye virüsü yemiş. Dediğine göre virüsü temizlemiş fakat dosyalar uzantılanmış ve açılmıyormuş. .cdtt uzantılı text dosyasına dönmüş. Windows 11 kullanıyor, nasıl hallederiz?
Ekran yok derken? Kusura bakmayın anlayamadım biraz daha açıklayıcı şekilde anlatabilir misiniz?Bilgisayarda ekran yokmuş, yeni söyledi bana. Bu durumda ne yapılır?
Direkt ekran gelmiyordu hocam, arkadaş halledemedi maalesef. Son çıkan virüslerdenmiş herhalde. Format atacaktı en son.Ekran yok derken? Kusura bakmayın anlayamadım biraz daha açıklayıcı şekilde anlatabilir misiniz?
Konuyu o mu açtı bilmiyorum ama rehberleri ve mesajınızı ekran görüntüsü olarak ilettim, sonucu paylaşacağım. Teşekkür ederim.Arkadaşınız benzer bir konu açtı sanırım, format atılsa dahi kriptolu dosyalar açılmaz, eğer tetikleyici sistemde veya dosya dizininde bulunuyorsa açmaya çalıştığında tekrar tetikler, tekrar şifreler. Bunları denemeden rehberlere göz atmalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.