Fidye virüsü nasıl anlaşılır?

Etoprak1921

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bir fidye virüsü yedim ve tüm dosyalarım sifrelendi. Her şeyi göze aldım ve tüm verilerimi kaybederek format attım. Ama bir virüs kalıntısı var mı veya bu virüsten kurtulmayı başardım mi nasıl anlayabilirim? Bunu tarayabileceğim bir antivirus uygulaması veya bir host takip var mıdır? Kurtulmak istiyorum bu illetten.

Merhaba. Ben bir fidye virüsü yedim ve tüm dosyalarım sifrelendi. Her şeyi göze aldım ve tüm verilerimi kaybederek format attım. Ama bir virüs kalıntısı var mı veya bu virüsten kurtulmayı başardım mi nasıl anlayabilirim? Bunu tarayabileceğim bir antivirus uygulaması veya bir host takip var mıdır? Kurtulmak istiyorum bu illetten.

Hocam formattan hiçbir virüs kurtulamıyor diye biliyorum. Taramak için kullanabileceğiniz birçok antivirüs programı var sadece Avast'ı önermem.

Kaspersky, Malwarebytes ve HitmanPro bu işlerin uzmanları bunlardan biri ile taratabilirsiniz. (Önerim Malwarebytes)

BitDefender ile tarama yap.

Teşekkür ederim şimdi yapacağım.

Hocam formattan hiçbir virüs kurtulamıyor diye biliyorum. Taramak için kullanabileceğiniz birçok antivirüs programı var sadece Avast'ı önermem.

Hocam SSD'deki dosyaları kilitledigi için belki yapışır kalır diye endişelendim doğrusu.

Kaspersky, Malwarebytes ve HitmanPro bu işlerin uzmanları bunlardan biri ile taratabilirsiniz. (önerim Malwarebytes)

Kaspersky denedim bulunamadı virüs. Şimdi BitDefender deniyorum ve ardından öneriniz Malwarebytes deneyeceğim.

Hocam içiniz hiç rahat etmiyorsa paraya kıyıp yeni SSD alabilirsiniz. Şahsen ben gerekli olduğunu düşünmüyorum şu an dosyalar kilitli değilse.

Hocam formattan sonra bir sorun göremiyorum doğrusu. Eski verilerimi zaten kaybetmeyi göze aldım onlarda da bu virüs yerleşmiş olabilir diye. 3 adet virüs programı ile taradım ve temiz çıktı (ESET, Kaspersky, BitDefender)

Hocam formattan sonra bir sorun göremiyorum doğrusu. Eski verilerimi zaten kaybetmeyi göze aldım onlarda da bu virüs yerleşmiş olabilir diye. 3 adet virüs programı ile taradım ve temiz çıktı (ESET, Kaspersky, BitDefender)
Sorun yoktur o zaman, dert etmeyin.

Hocam kalsaydı yeniden kilitlerdi. Fidye virüsü fidyeyi alana kadar vazgeçmez eğer dosyalar kilitli değilse rahat olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı