Çözüldü FIFA 19 Direct X Hatası | DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nikim

Hectopat
Selamlar,
FIFA 19' da oyunu oynarken ara ara Direct X hatası alıyorum ve ardından oyundan atıyor, sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyuna gelen bir güncelleme de bu soruna sebep olabilir. Siz yine de isterseniz kartınızı FurMark ile bir stres testine sokun.

Recep Hocam dediğiniz programdan test yaptım, değerler şöyle:

sd.png

Format çekince düzeldi, FIFA ayarlarından Direct X 11 yapınca da düzelebiliyormuş videolardan izlediğim kadarıyla.
Sistemim:
  • RTX 2070
  • Ryzen 5 3600
  • 16 GB RAM
  • Windows 10 PRO

Hata:
Adsız.png

Not= İlk başlarda böyle bir sorun yoktu, düzgün bir şekilde oyunu oynuyordum, tüm yazılımlar güncel.

Ekran kartınız oyun esnasında cevap vermeyi kesiyor gibi.
  • Kartta overclock varsa kaldırın.
  • Kartı OC modda çalıştırıyorsanız daha alt moda alın, Gaming veya Silent gibi.
  • Kartın güç bağlantısının doğrudan PSU'dan gelen 8 PIN PCIe ile yapıldığından emin olun, Molex ile dönüştürücü olmasın.
  • BIOS güncel olsun.
Sorun devam ederse kartın çekirdek frekansını biraz (100 MHz mesela) düşürebilirsiniz.

Ekran kartınız oyun esnasında cevap vermeyi kesiyor gibi.
  • Kartta overclock varsa kaldırın.
  • Kartı OC modda çalıştırıyorsanız daha alt moda alın, Gaming veya Silent gibi.
  • Kartın güç bağlantısının doğrudan PSU'dan gelen 8 PIN PCIe ile yapıldığından emin olun, Molex ile dönüştürücü olmasın.
  • BIOS güncel olsun.
Sorun devam ederse kartın çekirdek frekansını biraz (100 MHz mesela) düşürebilirsiniz.
Hocam, bu sorun sonradan oluştu, daha önceleri oyunu bir aya yakın oynamıştım, böyle bir sorun çıkmamıştı. OC yok, BIOS guncel, kart doğrudan 8 PIN ile bağlantılı.
Az önce dikkatimi çekti, hatayı verip masa üstünü de gösterdikten sonra sağ altta uyarı çıktı: "Windows görünüm..." diye, tam okurken kayboldu.

Oyuna gelen bir güncelleme de bu soruna sebep olabilir. Siz yine de isterseniz kartınızı FurMark ile bir stres testine sokun.

Recep Hocam dediğiniz programdan test yaptım, değerler şöyle:

sd.png

Format çekince düzeldi, FIFA ayarlarından Direct X 11 yapınca da düzelebiliyormuş videolardan izlediğim kadarıyla.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı