Çözüldü FIFA 22 donma ve input lag

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PilavBoy

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2014
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
R7 250X
İşlemci
i3 2120
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere FIFA 22 oyununda donma, kasma, input lag, sorunlarını nasıl çözdüğümü anlatacağım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim kötü bir sistemim var. Oyundaki problemlerim şöyleydi;
  • Kasma, donma ve lag.
  • Input lag (gamepad'de gecikme)
  • 60 FPS ama akıcı değil 30-40 FPS gibi.
Oyun ayarlarım da hepsi düşük ve her şey kapalı idi ve ekran çözünürlüğümse düşük. Oyunda defans yapamıyordum lag, input lag ve kasmadan dolayı sürekli pazara gidiyorum. İstediğim pasları, hareketleri vs yapamıyordum ve her türlü çözümü denedim başarılı olmadı. Oyunu silme derecesine geldim ve silmeden önce format atıp öyle denemeyi denedim. En az 5 yıldır format atmıyordum bilgisayarıma.

Size bu sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım:

Sistemime tertemiz, düzgün bir şekilde format attım ve Windows 10 Pro kurdum. Ekran kartı driverımı sıkıntısız temiz bir şekilde en son sürümünü kurdum ve ekran kartımı overclock yaptım. Oyunu yükledim. Oyunu açtığımda grafik ayarları olarak yükseği seçtim ve 1920x1080 çözünürlüğe aldım. Monitör 60Hz olduğu için 60 FPS kilitli oynuyorum ve FPS testi yapmadım. Oyunda girdiğimde oyun yağ gibi olmuştu. Lag, donma, kasma, input lag olayları tarihe karışmıştı. Yüksek ayarlarda 60 FPS sabit oynuyorum ve hiçbir sıkıntı yok. Bu sorunları olanlar denesin ben bu şekilde çözdüm dilerim siz de çözersiniz. Bu sistemde bu performansı almak beni çok şaşırttı ve bu sistemle dilediğim her oyunu oynadım ve bunu ekran kartıma borçlu olabilirim. Enteresan bir kart ve üretimi çok olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FIFA 22 için sistemin zaten fena değil duruyor. Sonuçta PS4 oyunu ama yeni FIFA'da yeni oyun motoru kullanılacak. FIFA 23'e geçmek istersen eğer sistemini güncellemek zorundasın. Hatta bu sene PC de eski motorun kullanılmasını EA şöyle açıklıyor: PS5 ve yeni nesil Xbox'ta sistem yeterli ama PC kullanıcılarının birçoğu bu yeni motora hazır değil. Oyuncu kaybetmemek adına 23'ten itibaren geçiş yapacağız diye açıklama yapmışlardı. Tahminime göre söylüyorum. PS gibi 2 sürüm sürebilirler. Eski motor ve yeni motor olarak. 24'ten itibaren de tamamen yeni motor kullanabilirler. Ama FIFA 23 crossplatform olacağı için zaten belli sayının üstünde oyuncuya ulaşacakları için 2 farklı sürüm yapmama ihtimalleri de var. Ve tarihte ilk kez bir FIFA oyunu crossplatform olarak çıkacak. Bu beni ciddi anlamda heyecanlandırıyor.
 
Konu çözüldü olarak işaretlenmiş ama konuda herhangi bir çözüm olabilecek bir cevap görünmüyor. FIFA 22 içinde sistem pek fena değil aslında. İşlemci çift çekirdekli bir işlemci olduğu için sorun çıkarıyor olabilir.

Çözümü kendi belirtmiş işte. Temiz bir format ve driverlarını güncellemiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı