Çözüm FIFA 23'te NVIDIA sistemlerde FPS düşüklüğü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Öncelikle selam. Biliyorsunuz ki çoğu sistemlerde FIFA 23'ün optimizasyon sorunları yüzünden oyun oynanamaz hale geliyor. Bende bu kurbanlardan biriydim ve sorunumu bugün çözdüm. Öncelikle söylemeliyim ki bu benim ilk rehber konum. Göstereceğim yöntem yalnızca NVIDIA ekran kartı kullanan kullanıcılar içindir. Ben de bu yöntemi yabancı bir kanaldan buldum ve size de göstermek istedim. Not: Grafikleri etkilemedi.

1.Adım: NVIDIA Denetim Masası

masaüstümüze sağ tık yapıp NVIDIA denetim masasını açıyoruz.
Ardından sol taraftan 3D ayarlarının yönetilmesi kısmına giriyoruz.

• Görüntü ölçekleme: Kapalı.
  • Eşyönsüz süzme: Uygulama kontrolündr.
  • Kenar yumuşatma-FXAA: Kapalı.
  • Kenar yumuşatma-gama düzeltmesi: Açık.
  • Kenar yumuşatma-mod: Uygulama kontrolünde.
  • Kenar yumuşatma-saydamlık: Kapalı.
  • Arka plan uygulaması maksimum kare hızı: Açık yapıp 30 FPS'ye kilitliyoruz.(ben yapmadım)
  • DSR-çarpanlar: Kapalı.
  • Düşük gecikme oranı modu: Ultra.
  • Maksimum kare hızı: 1000 FPS
  • Videoda (çoklu çerçeve örneklemesi) multi-frame sampled aa (mfaa) diye bir yer var. O bende olmadığı için haliyle bir şey yapmamış oldum. Sizde varsa kapalı yapıyoruz.
  • OpenGL gdı uyumluluğu: Uyumlu olmayı tercih et (ben otomatikte tutuyorum.)
  • OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'su: Ekran kartınız neyse onu seçin
  • Güç yönetimi modu: Maksimum performansı tercih et (ben optimum bıraktım.)
  • Gölgelendirici önbellek boyutu: Sınırsız.
  • Doku süzme-eşyönsüz örnek optimizasyonu: Kapalı.
  • Doku süzme-negatif lod tercihi: İzin ver.
  • Doku süzme-kalite: Yüksek performans (ben kalitede bıraktım.)
  • Doku süzme-triliner optimizasyon: Açık (benimki kapalıda)
  • Bağlantılı optimizasyon: Kapalı (benimki otomatikte)
  • Düşey senkronizasyon: Uyarlamalı (benimki 3D uygulama ayarlarını kullan)
  • Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri: 3D uygulama ayarlarını kullan.
  • Vulkan/OpenGL mevcut yöntem: Otomatik.

Buradaki işlem sona erdi sağ alttan uygula yazısına tıklayın. Şimdi sol taraftan bu sefer Surround, PhysX yapılandırması sekmesine giriyoruz. Burada PhysX yapılandırmasının altında işlemci var. Orada büyük ihtimalle otomatik seç seçeneği seçilidir. Biz ekran kartımızı seçiyoruz.

Tekrar sol taraftan masaüstü konumunu ve boyutunu ayarla kısmına giriyoruz.

• Ölçeklendirme modu: Tam ekran,
  • Ölçeklendirme nasıl yapılacak: GPU.
Burayı da uyguladıktan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan çıkabilirsiniz.

2.Adım oyun modunu kapatma

Windows arama kısmı yerine oyun modu ayarları yazıyoruz. Ardından oyun modunu kapatıyoruz.

Videoada 2 adım daha vardı biri wallpaper uygulaması kullananlar için diğeri ise oyun dosyalarından birkaçını silmekle alakalı. Bunları bu konuya yazmak istemedim. Sebebi ise isteğe bağlı bir işlem olması.

İyi oyunlar...

Video linki bırakmayı unutmuşum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Belirttiğiniz ayarları uyguladım fakat 528.24 ve 528.49 güncellemeleri FIFA 23 dışında oynadığım hiçbir oyunda sorun yaratmıyordu fakat FIFA 23 de oyun içerisinde çok fazla FPS düşüşleri yaşıyordum. 528.02 sürümüne geçerek bu çözümü uyguladım ve gerçekten bende işe yaradı. Çok teşekkürler. (Ekran kartı: GTX 1650 (Notebook))

Edit: Parantez içerisinde kendi düzeltmelerinizi yapmadım. Bu şekilde FPS sorunum çözüldü. Bilginize.

Son düzenleme:
Belirttiğiniz ayarları uyguladım fakat 528.24 ve 528.49 güncellemeleri FIFA 23 dışında oynadığım hiçbir oyunda sorun yaratmıyordu fakat FIFA 23 de oyun içerisinde çok fazla FPS düşüşleri yaşıyordum. 528.02 sürümüne geçerek bu çözümü uyguladım ve gerçekten bende işe yaradı. Çok teşekkürler. (Ekran kartı: GTX 1650 (Notebook))

Edit: Parantez içerisinde kendi düzeltmelerinizi yapmadım. Bu şekilde FPS sorunum çözüldü. Bilginize.
Çok sevindim. İyi oyunlar :)

Görüntüde herhangi bir bozulma oldu mu? Belki başkaları da yapar yardımcı olmuş olursunuz.

Aynı sorun bende de var sürüm değiştirmeyi nasıl yaptınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı