Çözüldü FIFA ve PES oyun kontrolleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr_t

Centipat
Daha fazla  
Pes kontrollerini aynı tuşa atamanın ya da şut tuşuna pres yapma özelliği eklemenin yolu var mı?

Arkadaşlar, yeni futbol oyunlarında oyunu belki gerçekçi kılmak için belki de zorlaştırmak için kontrollerde çok fazla değişken var. Bana göre değişken sayısı artınca, eğer çok tecrübeli bir oyuncu değilseniz, oynanış çok zorlaşıyor. Çünkü, savunma yaparken aynı anda ikiden fazla tuş ile pres veya şut çekerken sadece yön tuşlarının kaleyi hedeflemek için yetmemesi; oyunu, rakip oyuncuyu değerlendirmekten daha çok profesyonel bir futbolcunun kendi başına topu kapma, şut çekerken kaleyi tutturma yeteneğini bile bizim düşünmemize neden oluyor ve keyfi azaltıyor. Ben eski oyunlardaki şuta bastığımda kaleye vuracağından emin olduğum ve sadece yön tuşu kullanarak kaleyi tutturabildiğim tarzı seviyorum. Matematiksel bir yönlü vektörün kalenin neresinden geçeceğini mi?

Hesaplayayım yoksa ben şuta ve yon tuşuna basayım, oyuncu da kalenin o bölgesine şutu atsın mı? Eğer kontrolleri aynı tuşa atamanın ya da şut tuşunu pres yapma ile birleştirmenin yolunu bilen varsa cevap vermesini rica ederim. Değişken sayısını azaltırsak, bence herkes daha çok keyif alacaktır. Zira tuş kombinasyonlarını fetiş bir halde kullanmak yerine sadece oyun için düşünmeyi tercih ederim. Örneğin, şut çekmek isteyen birinin, yan hakemi veya seyircinin birini veyahut top toplayan çocuğu vurmak istemiyorsa, taca ya da out a değil de topu kaleye göndermek istediği varsayılması doğal değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam dediğiniz şey mümkün değil ne yazık ki. Aynı tuşa iki komut atayabilirsiniz ancak o komutlar defans ve atakta değişimli olarak aktif olur. Ha bu bahsettiğim olay direkt oyun ayarlarıyla yapılır. Diğer 3. Parti uygulamaları bilmem ama tavsiyede etmem. Oynanış zor geliyorsa oyun ayarlarından şut yardımı gibi ayarları açabilirsiniz.
Hocam dediğiniz şey mümkün değil ne yazık ki. Aynı tuşa iki komut atayabilirsiniz ancak o komutlar defans ve atakta değişimli olarak aktif olur. Ha bu bahsettiğim olay direkt oyun ayarlarıyla yapılır. Diğer 3. Parti uygulamaları bilmem ama tavsiyede etmem. Oynanış zor geliyorsa oyun ayarlarından şut yardımı gibi ayarları açabilirsiniz.

Çözüm
Teşekkürler. gatheanchor. Çözüme en yakın cevap. Zira şut yardımını denememiştim. Sanırım oyunu yapanlara oldschool control yapmalarını tavsiye etmeli😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı