Figma'da hazır çalışmam nasıl olmuş?

591473

Decapat
Mobil Tasarım Hocamız 2 Haftalık bir hazır template çalışması vermişti ve 2 hafta boyunca bu tasarımı yaptık:
1709051936397.png

Zaten bu hazır bir template olduğu için kısa bir sürede yaptım sayılabilir. Bugünde bu yaptığımız template için bir Cover ve Logo istedi.

Bunlarda Logo ve Cover:
food.png
cover.png

1)Kendi hatalarımın olduğunun farkındayım mesela şu App Galery'deki arka plan var beyaz onu bilerek silmedim. Yani çok belirgin olsaydı silerdim zaten bir müşteriye falan temsil etmeyeceğim için bunu :D

2) Onun dışında koymuş olduğum screenler çok saçma gelebilir. "Bu uygulamayı indiren kişi forgot password ekranını falan ne yapsın" diyebilirsiniz. Onu da bilerek koydum. Çünkü diğer uygulama içi screenlerde frame oldukları için hep bir sorun çıkarttığı için uğraşmadım. Doğru düzgün büyüyüp küçülebilenleri koydum. Okulda yapmıştım zaten bunları.

Evet siz nasıl değerlendirirsiniz? Birazcık ilham aldım Cover'da. Logo tamamıyla bana ait. Hiçbir yerden falan bakmadım aklıma böyle bir şey geldi logo için. Bu arada Figma'yı sadece bu sene müfredatta var olduğu için görüyorum yani ilk kez görüyorum. Daha önce hiç Figma ile uğraşmamıştım. Bunları göze alarak değerlendirirseniz sevinirim.Bu arada cover'da alttaki drop shadow siyah olmuş onu ayarlamayı unuttum kusura bakmayın :) İyi forumlar.

Mobil tasarım hocamız 2 haftalık bir hazır template çalışması vermişti ve 2 hafta boyunca bu tasarımı yaptık:
1709051936397.png

Zaten bu hazır bir template olduğu için kısa bir sürede yaptım sayılabilir. Bugünde bu yaptığımız template için bir cover ve logo istedi.

Bunlarda logo ve cover:
food.png
cover.png

1)kendi hatalarımın olduğunun farkındayım mesela şu App Galery'deki arka plan var beyaz onu bilerek silmedim. Yani çok belirgin olsaydı silerdim zaten bir müşteriye falan temsil etmeyeceğim için bunu :D

2) onun dışında koymuş olduğum screenler çok saçma gelebilir. "bu uygulamayı indiren kişi forgot password ekranını falan ne yapsın" diyebilirsiniz. Onu da bilerek koydum. Çünkü diğer uygulama içi screenlerde frame oldukları için hep bir sorun çıkarttığı için uğraşmadım. Doğru düzgün büyüyüp küçülebilenleri koydum. Okulda yapmıştım zaten bunları.

Evet siz nasıl değerlendirirsiniz? Birazcık ilham aldım Cover'da. Logo tamamıyla bana ait. Hiçbir yerden falan bakmadım aklıma böyle bir şey geldi logo için. Bu arada Figma'yı sadece bu sene müfredatta var olduğu için görüyorum yani ilk kez görüyorum. Daha önce hiç figma ile uğraşmamıştım. Bunları göze alarak değerlendirirseniz sevinirim. Bu arada Cover'da alttaki drop Shadow siyah olmuş onu ayarlamayı unuttum kusura bakmayın :) iyi sosyaller.

Şunu fark ettim bu Template'in tanıtımı olduğu için on now kısmı saçma olmuş. Düşününce anladım. Bunun için de kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Eleştiri:
Logo kısmında ki o ninja ilk baktığımda ninja olduğunu pek anlayamadım. Yeşil arkaplan'a 1-2 ton koyu ve ya açık yeşil karışık gözükmüş biraz, ninjanın beyaz olmasını tercih ederdim.
Ayrıca Ninja biraz daha, ne bileyim daha bir detaylı daha bir ninja gibi görünse tamamen mükemmel aslında.

Ancak... Diğer bir yandan:
2 fotoğraf'da ki ekran inanılmaz hoş olmuş. Müşteri gözüyle bakıyorum: Yeşilin o sakinleştirici ruhu ile ana fikrin yani yemeğin o zevkli yanı birleşince gerçekten mükemmel gözüküyor.

Eleştiri:
Logo kısmında ki o ninja ilk baktığımda ninja olduğunu pek anlayamadım. Yeşil arkaplan'a 1-2 ton koyu ve ya açık yeşil karışık gözükmüş biraz, ninjanın beyaz olmasını tercih ederdim.
Ayrıca Ninja biraz daha, ne bileyim daha bir detaylı daha bir ninja gibi görünse tamamen mükemmel aslında.

Ancak... Diğer bir yandan:
2 fotoğraf'da ki ekran inanılmaz hoş olmuş. Müşteri gözüyle bakıyorum: Yeşilin o sakinleştirici ruhu ile ana fikrin yani yemeğin o zevkli yanı birleşince gerçekten mükemmel gözüküyor.
Güzel değerlendirmen için teşekkür ederim. Ninja kısmını dikkateğe alacağım.

Güzel değerlendirmen için teşekkür ederim. Ninja kısmını dikkateğe alacağım.
Aslında o ninja logosunu yapmak istediğim tarza uyarlamak için o şekilde yapmıştım. Hem renkleri olsun Hem de ninjanın kendisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı