Merakıma yenik düştüm ve belirttiğim kulaklık amplifikatörünü satın aldım. Peki bu durumdan memnun muyum? EVET, son derece memnunum.
Zaten yüksek olan ses yüksekliğini bu dac ikiye katladı. Çözünürlük büyük bir seviye atladı. Çatlayan, patlayan tizlerden bir eser kalmadı ve alt tonlar artık kulak gıdıklar kıvama geldi bas anahtarıyla birlikte. Dac'ın saf sesi DQ6 ile birlikte kulağa gayet güzel geliyor, bir ekolayzır ayarı yapmama gerek kalmadı benim. Gayet sıcak bir tonal karakteri var. Apple Music üzerinden "kayıpsız" şekilde dinlemekteyim. Nitro 5'in çıkışından aldığım dip ses de yok oldu. Neredeyse bütün eksikliklerimi giderdi bu dac.
Eğer ki bilgisayarınızın ses çıkışı sizi tatmin edecek bir düzeyde değilse ve bu çıkış yüzünden potansiyeli perdelenmiş bir kulaklığa sahipseniz kesinlikle harici bir dac edinin. Büyük ihtimalle bilgisayar çıkışı üzerinden kullandığınız çoğu kulaklık size tam potansiyelini vermeyecektir. FiiO K3 pek pratik bir çözüm değil, daha çok ev kullanımına uygun. Eğer ki telefon ile kullanmayı düşünüyorsanız Q3 modeline bakabilirsiniz. Bluetooth çözümleriniz içinse BTA30 Pro veyahut BTR5 modeline bakabilirsiniz.
KZ kulaklıkları da modeline göre memnuniyetle önerebilirim. Çöp olduklarını zannetmiyorum.