DryreL
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Dijital Oyun Tasarımı
Merhaba arkadaşlar, aklıma harika bir fikir geldi. Bunu gerçeğe dökmek günümüzde zor olsa da gelecekte -çok uzak değil- yaygın ve birçok açıdan kullanılabilir olacak. Aslında bir yandan daha önceden alındı mı acaba? diye soruyorum kendime. Sonuçta alınan patentleri bilmiyorum. Dediğim gibi, henüz yapım aşamasında ve gerçekleşmemiş bir projenin patentini nasıl alabiliriz?
Geçmişte de ne var ne yoksa hep patentini almadığımızdan kaybetmişiz. En azından dev bir teknolojinin patenti alınırsa -ki küçük boyutlu olacak- aynı Samsung, iPhone, Huawei vb. hepsinin tasarımı benzer olmasına rağmen sadece birinde bir şeyin patenti olduğu için hepsi birine bağlı oluyor. Sadece örnek vermek istedim.
Herhangi bir fikri olan var mı patent hakkında? Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir.
Geçmişte de ne var ne yoksa hep patentini almadığımızdan kaybetmişiz. En azından dev bir teknolojinin patenti alınırsa -ki küçük boyutlu olacak- aynı Samsung, iPhone, Huawei vb. hepsinin tasarımı benzer olmasına rağmen sadece birinde bir şeyin patenti olduğu için hepsi birine bağlı oluyor. Sadece örnek vermek istedim.
Herhangi bir fikri olan var mı patent hakkında? Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir.