Filament önerisi

garides35

Kilopat
Merhaba ön sipariş olarak Bambu Lab A1 siparişi verdim1-2 hafta sonra gönderim saglanacak olarak görünüyor. Filament almak istiyorum ama hangi filamenti alacağımı bilmiyorum. F/P olarak filament markası önerebilir misiniz hangi siteden alıyorsanız?

Aklımda bu markayı almak var.

Son düzenleme:
eSun PLA HS modeli bu yazıcı için daha uygun ama Türkiyedeki fiyatları biraz fazla. Muadili olarak A1 mini ve P1S cihazlarında Porima PLA kullanıyorum baskı kaliteleri oldukça yakın. Porima PLA kullanıp tablaya yapışma sorunları yaşanlar oldu ama ben hiç yaşamadım.

eSun PLA Plus olarak 4-5 yıl önceki plastik makaralı olanları kullanıyordum. Yavaş makinelerde iyiydi. Hızlı makinede yorum yapmaya yetecek kadar baskı almadım ama eSun kalitesinin üzeceğini sanmıyorum.

Esun PLA HS modeli bu yazıcı için daha uygun ama Türkiye'deki fiyatları biraz fazla. Muadili olarak A1 mini ve p1s cihazlarında porima PLA kullanıyorum baskı kaliteleri oldukça yakın. Porima PLA kullanıp tablaya yapışma sorunları yaşanlar oldu ama ben hiç yaşamadım.

Esun PLA Plus olarak 4-5 yıl önceki plastik makaralı olanları kullanıyordum. Yavaş makinelerde iyiydi. Hızlı makinede yorum yapmaya yetecek kadar baskı almadım ama esun kalitesinin üzeceğini sanmıyorum.

Maalesef durum pek öyle olmuyor esun PLA+larda, ipliklenme acayip dercede eğer sıralı baskı modunu kullanırsanız sorun olmaz ama normalde çok fazla ipliklenme oldu, nem ile alakası yok yeni pakettede aynı sorun. Esun PLA-HS aldım ama onu da etek olmadan kullanmak imkansız neredeyse 2 rulo almıştım baktım yapışma sorunu var kapalı paket olanı iade edip esun PLA+ ile değiştirdim. Yazıcım p1s bu arada. Sizce esundan başka marka bir filament kullanılmalımı yoksa %40 daha uygun olan markalara yönenilmeli mi? Microzey, filamix, porima gibi markalar kullanılabilir mi?

Maalesef durum pek öyle olmuyor esun PLA+larda, ipliklenme acayip dercede eğer sıralı baskı modunu kullanırsanız sorun olmaz ama normalde çok fazla ipliklenme oldu, nem ile alakası yok yeni pakettede aynı sorun. Esun PLA-HS aldım ama onu da etek olmadan kullanmak imkansız neredeyse 2 rulo almıştım baktım yapışma sorunu var kapalı paket olanı iade edip esun PLA+ ile değiştirdim. Yazıcım p1s bu arada. Sizce esundan başka marka bir filament kullanılmalımı yoksa %40 daha uygun olan markalara yönenilmeli mi? Microzey, filamix, porima gibi markalar kullanılabilir mi?

Bambu Lab A1 yazıcımda esun PLA+ kullandım ipliklenme az HS olanda da etek olmadan sorunsuz baskılar aldım, alıyorum.

Bambu Lab A1 yazıcımda esun PLA+ kullandım ipliklenme az HS olanda da etek olmadan sorunsuz baskılar aldım, alıyorum.

Helal olsun👏👏👏 peki kullandığınız PLA'te ne ve baskı öncesi prit sürüyor musun? Yatak sıcaklığınız kaç? Ben çünkü Bambu Lab P1S yazıcımda textured pei PLA'te kullanmama rağmen Esun PLA HS beyaz kalkıyor istisnasız, etek attığımda bile biraz kalktığı belli oluyor. Bu da normal Esun PLA+ la aldığım baskı;
WhatsApp Image 2025-01-30 at 17.47.05.jpeg

Helal olsun👏👏👏 peki kullandığınız PLA'te ne ve baskı öncesi prit sürüyor musun? Yatak sıcaklığınız kaç? Ben çünkü Bambu Lab p1s yazıcımda textured pei PLA'te kullanmama rağmen esun PLA HS beyaz kalkıyor istisnasız, etek attığımda bile biraz kalktığı belli oluyor. Bu da normal esun PLA+ la aldığım baskı;
Eki Görüntüle 2411751

Baskı öncesi bir şey sürmüyorum, yatak sıcaklığı 65 ve dokulu pei plaka kullanıyorum. İpliklenme var ama bu kadar değil.

Merhaba ön sipariş olarak Bambu Lab A1 siparişi verdim1-2 hafta sonra gönderim saglanacak olarak görünüyor. Filament almak istiyorum ama hangi filamenti alacağımı bilmiyorum. F/P olarak filament markası önerebilir misiniz hangi siteden alıyorsanız?

Aklımda bu markayı almak var.
Merhaba alıntıma bakabilirsiniz.
Merhaba, daha önce TouWorkshop kanalında izlediğim bir shortta, firmanın toplu halde Microzey markasından filament aldığını(daha önceki videolarda) ve bu filamentlerde kırılma sorunu yaşandığını belirttiklerini gördüm(shortta). Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki filament öner derseniz benim için filament sıralaması şu şekilde(Sıralama kendime göre kaliteye ve makara kullanım başına sıkıntı gösterip göstermediğine göre sıralanmıştır):

Mümkün olduğunca sorunum olmasın parası çok önemli değil diyorsanız: eSun, Creality

Renk ihtiyacım çok acil olmazsa almazdım dediğim firmalar: Microzey, ABG, Robonio

Peki bu ikisi arasında olan yok mu? Bu sorunun cevabıda: Porima, Robo90, Beta, Elas3d

Peki bu sorunu yaşıyorum hiç mi çözümü yok? İlla yeni açılmış 1 kg filamenti çöpe mi atayım? Hayır biraz uğraştırıcı olsa da bunun için bir çözüm var. Madem 1 kg filament aldınız ve böyle bir sorununuz var. İlk işlem filamenti kurutmak. Filament kurutucuları vb. başka yöntemler bu işi yapabilirsiniz ayrıntısına girmiyorum. İkinci işlem filamenti baskıda sürekli çekip itebileceği tarzda yani ayrıntılı baskılarda kullanmamak daha çok protatip ve düz baskılarında kullanabilirsiniz. Ben ayrıntılı baskıda da kullanmak istiyorum derseniz burada yapabileceğiniz filamenti makinede bırakmayın baskıdan hemen önce takın ve baskı sonrasında tekrar çıkarıp filamenti kurutun. Teflon boruda kalan filamenti de yazıcının içinde bırakmayın gerilimden kaynaklı zaten kırılma sorunu olan filament direkt kırılmaya başlıyor.

A1'de esunda PLA+da kullandım ama baskılarda destekte falan sorun yaşadığım oldu birkaç kez. Kalite olarak iyi. O fiyat bandında Creality Hyper PLA tavsiye ederim tablaya çok iyi yapışıyor hiçbir sorun yaşamadım baskılarımda. Porimada ve esun PLA+da desteğin falan tabladan kalktığı oldu.

A1'de esunda PLA+da kullandım ama baskılarda destekte falan sorun yaşadığım oldu birkaç kez. Kalite olarak iyi. O fiyat bandında Creality Hyper PLA tavsiye ederim tablaya çok iyi yapışıyor hiçbir sorun yaşamadım baskılarımda. Porimada ve esun PLA+da desteğin falan tabladan kalktığı oldu.
A1 creality hs pla da ilk katmanı düzgün basmıyor. Esun pla hs de profili esun pla+ seçince bende düzgün basıyor. Creality için bir çok ayar yaptım yine de ufak tefek hatalar oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı