3D yazıcılar konusunda gerçekten çok acemiyim bambu lab A1 cihazına sahibim bambu Lab'in kendi filamentiyle hiçbir baskı sorunu yaşamazken yeni aldığım filament ile sorunlar yaşıyorum.
Aldığım filamentler:
Filamentto kahverengi PLA filament 1, 75mm, bu çalıştı.
Tinylab 3D 2.85 mm PLA filament (koyu yeşil) hortumsuz şekilde taktım ve bunu load edemedi, diğer filamente göre kalındı ve hortuma sığmadı.
Sorun vıdeosu:
Resmi olarak 1.75 mm destekliyor zaten A1, 2.85 ve ustu icin genel anlamda extruder degisikligi tavsiye edilmis, ayriyeten hotend sicakligini arttirmak ve filamenti biraz daha ittirmenin cozum olabilecegi yazilmis forumlarda ancak kesinlikle tavsiye etmiyorum. Extruder degisikligi mumkun degil diye biliyorum A1 icin.
1.75 olculerdeki filamentler icin yapismama gibi bir durum soz konusu degil sanirim dogru anladiysam.?
Resmi olarak 1.75 mm destekliyor zaten A1, 2.85 ve ustu icin genel anlamda extruder degisikligi tavsiye edilmis, ayriyeten hotend sicakligini arttirmak ve filamenti biraz daha ittirmenin cozum olabilecegi yazilmis forumlarda ancak kesinlikle tavsiye etmiyorum. Extruder degisikligi mumkun degil diye biliyorum A1 icin.
1.75 olculerdeki filamentler icin yapismama gibi bir durum soz konusu degil sanirim dogru anladiysam.?
Onuda deneyeceğim fakat filament daha zemine yapışmadan birbirine giriyor veya yazıcıya direk yapışıyor orada büyüyor. bir kaç kez zeminde başladı sonra kaydı ama şu anda durum daha kötü
Sorun çözüldü tabla yağlıymış biraz onu temizledim düzeldi.
3D yazıcılar konusunda gerçekten çok acemiyim bambu lab A1 cihazına sahibim bambu Lab'in kendi filamentiyle hiçbir baskı sorunu yaşamazken yeni aldığım filament ile sorunlar yaşıyorum.
Aldığım filamentler:
Tinylab 3D 2.85 mm PLA filament (koyu yeşil) hortumsuz şekilde taktım ve bunu load edemedi, diğer filamente göre kalındı ve hortuma sığmadı.
Sorun vıdeosu:
Tablada baskı aldığınız kısımlara parmağınızı sürmeyin ya da her baskıdan önce sabunlu suyla yıkayıp kurulayıp baskıya başlayın. 2.85 mm yazıcı için uygun mu?
Aldığım filamentler:
Sorun vıdeosu:
Size en garanti yöntemi anlatayım;
1- tablayı alkol ya da kolonya ile güzelce temizleyin daha sonrasında tablayı 200 dereceye verip güzelce kurumasını sağlayın
2- tablaya elinizi değdirmeyin spatula ile müdahale edin
3- örnek bir test baskısı deneyin
4 - eğer sorun düzelmedi ise saç spreyi, pritt gibi malzemelerle deneyin
5 - saç spreiyini extrudera gelmeyecek şekilde tablaya ince bir katman olarak sıkın tablanın üzerindeki kayganlaştırmayı azaltır
6 - pritt ben tavsiye etmiyorum ama kullanılabilecek bir malzeme olabidiğince ince katman tablanıza sürüp baskıyı test edin
7 - fillamentinizin desteklediği uygun sıcaklığı kontrol edin
Bu tür durumlar flament kaynaklı da olabiliyor, yazıcı kaynaklı da gözlemleyip sorunun nerede olduğunu anlamak önemli.
Bambu lab tablalarına kesinlikle alkol vs. sürmeyin. Wiki'sini incelerseniz bu tarz uyarıları görebilirsiniz. Bulaşık deterjanı ve süngerle yıkamanız gerekiyor bunlar wiki'de anlatılan şeyler. PLA PETG TPU basıyorsanız yine bu dokulu PEI tablalara yapıştırıcı sürmeyin. Saç spreyi de kesinlikle sürmeyin. Parçaları tabladan ayırırken elinizdeki yağ tablanın yapışkanlığını azaltıyor. 4-5 baskı yada toplam 24 saatlik baskıda bir yıkamakta fayda var. İlk katman sorunu bazı markalarda var bazı markalarda yok diyorsanız kalibrasyonda da sorun yoktur. Yapışmayan markaların filamentlerini kullanacağınız zaman dilimleyicide başlangıç katmanı genişliğini 0,55 veya 0,6 mm'ye getirerek basın. Çözüm olmazsa tabla sıcaklığını 65e veya 70e kadar çıkarabilirsiniz. Yine çözüm olmazsa bambu lab'a ait olan glue kullanılabilir. Bahsettiğiniz markaları hiç kullanmadım. eSun Porima ve Microzey kullanıyorum. Kaliteleri tartışılır ama yapışma sorunu tabla temiz olduğu sürece yaşanmıyor. Acemi kullanıcılar için kaliteli filamentlere yönelmekte fayda var. Ucuz markalar nozzle'ı tıkayabiliyor. Böyle bir durumda çok zorlanabilirsiniz.
Kusura bakmayın ama 2.85mm'lik filament denemeniz güldürdü. Nozzle'a sığmayacak kadar kalın olduğu için baskı alamamanız normal.
Reddit'te bambu lab'ı takip ederseniz orada faydalı şeyler görebilirsiniz.
Bambu Lab tablalarına kesinlikle alkol vs. sürmeyin. Wiki'sini incelerseniz bu tarz uyarıları görebilirsiniz. Bulaşık deterjanı ve süngerle yıkamanız gerekiyor bunlar Wiki'de anlatılan şeyler. PLA PETG TPU basıyorsanız yine bu dokulu peı tablalara yapıştırıcı sürmeyin. Saç spreyi de kesinlikle sürmeyin. Parçaları tabladan ayırırken elinizdeki yağ tablanın yapışkanlığını azaltıyor. 4-5 baskı ya da toplam 24 saatlik baskıda bir yıkamakta fayda var. İlk katman sorunu bazı markalarda var bazı markalarda yok diyorsanız kalibrasyonda da sorun yoktur. Yapışmayan markaların filamentlerini kullanacağınız zaman dilimleyicide başlangıç katmanı genişliğini 0,55 veya 0,6 mm'ye getirerek basın. Çözüm olmazsa tabla sıcaklığını 65e veya 70e kadar çıkarabilirsiniz. Yine çözüm olmazsa Bambu Lab'a ait olan glue kullanılabilir. Bahsettiğiniz markaları hiç kullanmadım. Esun porima ve microzey kullanıyorum. Kaliteleri tartışılır ama yapışma sorunu tabla temiz olduğu sürece yaşanmıyor. Acemi kullanıcılar için kaliteli filamentlere yönelmekte fayda var. Ucuz markalar Nozzle'ı tıkayabiliyor. Böyle bir durumda çok zorlanabilirsiniz.
Kusura bakmayın ama 2.85Mm'lik filament denemeniz güldürdü. Nozzle'a sığmayacak kadar kalın olduğu için baskı alamamanız normal.
Reddit'te Bambu Lab'ı takip ederseniz orada faydalı şeyler görebilirsiniz.
Hocam benim de ilk katmanda küçük olan parçalarım yerinden ayrılıyor, illallah ettim ya cesaret edemiyorum baskı başlatıp yatmaya. Bulaşık deterjanıyla yıkıyorum, sünger ile ova ova yıkıyorum, havluyla siliyorum, yine yüzeyi küçük olan parçalar çıkıyor. Küçükten kastım çapı 1,5 CM falan olan destek parçaları.