File Allocation Table - FAT'tan Silinen Dosyalar

kasilis01

Hectopat
Benim bildiğim kadarıyla ben bir dosyayı sildiğimde o dosyanın bulunduğu yerdeki FAT tablolarına o bölümde artık dosya bulunmadığı yazılıyor. Peki o FAT'ın bağlı bulunduğu dizinde virüs varsa o virüs etkisiz hale gelir mi?

Ayrıca; mesela elimde virüslü bir dosya var. Ben bu virüsü sağ tık-sil yaparak silebilir miyim?

Eğer virüs silinirse etkisiz hale gelecektir.

İkinci soruna kesin cevap vermek zor. Virüs ama nasıl bir virüs? Elinin altından sildin ama virüsün kendini başka bir yere kopyalamadığını nereden biliyorsun? Eğer böyle bir durum yoksa virüsler de normal dosyalar gibi silinebilir. Sözümü bitirmeden önce şunu diyeyim: günümüz virüsleri elle silinebilecek kadar basit değil...

Diski istersen killdisk ile sil, Gutman metoduyla, yani ne yaparsan yap, iş ciddiye bindimi -devlet sırrı uluslararası sır vs.- o veriyi her türlü bulurlar.

Dijital ortamdan -CD, HDD, SSD, DVD, BluRay, hafıza kartı- herhangi bir veri silinmez. Gerekli yatırım, ekipman sağlandığında kurtarılır. Tabi çok zor bir iş. Virus tabiki de silindiğinde etkisiz kalacaktır ama sistem dosyalarına regedite zararı olacaktır. Güncel bir Deep Freeze standard en iyi çözümdür.

Diski istersen killdisk ile sil, Gutman metoduyla, yani ne yaparsan yap, iş ciddiye bindimi -devlet sırrı uluslararası sır vs.- o veriyi her türlü bulurlar.

Dijital ortamdan -CD, HDD, SSD, DVD, BluRay, hafıza kartı- herhangi bir veri silinmez. Gerekli yatırım, ekipman sağlandığında kurtarılır. Tabi çok zor bir iş. Virus tabiki de silindiğinde etkisiz kalacaktır ama sistem dosyalarına regedite zararı olacaktır. Güncel bir Deep Freeze standard en iyi çözümdür.

Bu bilgileri nereden edindiniz bilmiyorum fakat tamamen yanlış bilgiler. Öncelikle sabit diskten verileri düzgün bir biçimde bir kez dahi silseniz, o veriler bir daha kurtarılmaz. Yine bahsettiğiniz bütün medyalardan verileri aslında bir kere, Full Format ile silmek yeterlidir.

Virüslere karşı önerdiğiniz Deep Freeze ise bir çözüm olmaktan çok uzak. Günlük hayat için Deep Freeze önermeyi bi bırakalım artık...

Bu bilgileri nereden edindiniz bilmiyorum fakat tamamen yanlış bilgiler. Öncelikle sabit diskten verileri düzgün bir biçimde bir kez dahi silseniz, o veriler bir daha kurtarılmaz. Yine bahsettiğiniz bütün medaylardan verileri aslında bir kere, Full Format ile silmek yeterlidir.

Virüslere karşı önerdiğiniz Deep Freeze ise bir çözüm olmaktan çok uzak. Günlük hayat için Deep Freeze önermeyi bi bırakalım artık...

Deep freeze yazılımı arşivciler için çok iyidir.

Ayrıca bilgiler tamamen doğru.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deep freeze ile ilgili makale paylaşabilirim.
Dayanağı olmayan veriler geçersizdir.
İşte dayanağı:"http://www.dunyabulteni.net/index.php?aType=haberArchive&ArticleID=100469" .
Bu haberi okuyun ,ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Müsait bir zamanda Deep freeze ile ilgili makale Allah'ın izniyle bir aksilik olmassa paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esas konudan uzaklaşılmış, sabit diskten virüsü silseniz de MBA'ya yazdıysa kendisini, sağa sola kopyaladıysa kurtulur. Heuristic ile tespit edip temizleyemedikleri gelişmiş her virüs için ayrı bir kendisini nereye kopyalıyor, bilgisayarda neleri değiştiriyor raporu çıkartılıyor güvenlik şirketleri tarafından. Bunlara uygun temizlenmesi gerekiyor ki genelde bu işi yazılımlar yapıyor.

Vay be, konu nerelere gitmiş. Ben sadece elimde bulunan, kendini flash belleklere kopyalayıp dosyaları gizli dosya haline getiren bir malware'ı silmek için açmıştım konuyu. Flash bellek ile Linuxa girip sildim, başarılı. Ayrıca AVG free ile de temizlenebiliyormuş. Ben sorunu hallettim, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı