HamzaBzkrt10
Decapat
Çok şükür senin gibi düşünmemiş atalarımız.Eğer Türkiye'nin tamamının satıldığından bahsediyorsak siz haksızsınız. Burada Türkiye'yi satın alan devletin ne suçu var? Onlar hakkıyla devlet alacak ve halk izin vermeyecek, yok ya.
Cumhuriyet bu halkın sözü geçsin, varlığını sürdürsün diyedir zaten.
Eğer gerçekten böyle ise İsrail haklı, insanlar neden hala Filistin diye diretiyorlar.
Olay gerçekten böyle değil. Topraklarını sattı ifadesi bile şaibeli aslında. Türlü kandırmaca ve lobicilik olayları var. Filistin'i anlamak için, Orta Doğu'yu anlaman lazım. Orta Doğu'yu anlamak için de ta, Osmanlı'dan nasıl ayrıldığından başlayıp, İngilizler'in Arap'ları nasıl kandırdıklarını anlaman lazım. Böyle birkaç kelimeyle anlatılabilecek bir olay değil pek.
Petrol hocam, Amerika da zamanında Kuveyt'i karıştırdı barış vaadiyle. Bir laf vardır iç şarabı sev Arabı boşuna dememişler, çok pis bir milletler.Ya bu Orta Doğu'da ne var anlamadım. Bir karışmadı gitti. Ne istiyor dış güçler? "Tek biz kalalım" diyorlar galiba.
Bugün Afrika'nın hesabı bile Avrupa'ya kesilmiyorsa ve Hindistan sömürgeye girmesine rağmen zamanında bundan gurur duyuyorsa, ya ben abartıyorum ya dünya susuyor ya da aslında böyle bir şey yok.
Amerika'nın toprakları da petrol ile dolu değil mi?Filistinliler tam olarak Arap değiller. İngilizler de Araplardan Suudi ailesiyle antlaşma yaptı diye biliyorum sadece. Ben burada daha çok destek verdiğimiz halde hala bize karşı propaganda yapan Filistin hükümetine yapılan yardımları boş buluyorum, tamamen siyasi oyunlar.
Petrol hocam, Amerika da zamanında Kuveyt'i karıştırdı barış vaadiyle. Bir laf vardır iç şarabı sev Arabı boşuna dememişler, çok pis bir milletler.
Ya bu Orta Doğu'da ne var anlamadım. Bir karışmadı gitti. Ne istiyor dış güçler? "Tek biz kalalım" diyorlar galiba.
Bugün Afrika'nın hesabı bile Avrupa'ya kesilmiyorsa ve Hindistan sömürgeye girmesine rağmen zamanında bundan gurur duyuyorsa, ya ben abartıyorum ya dünya susuyor ya da aslında böyle bir şey yok.
Fazla maldan neden zarar gelsin ki? Başkasının güçlenmesini engelledikleri gibi aradaki farkı da açık nüfuz sahibi oluyorlar göz dağı vererek.Amerika'nın toprakları da petrol ile dolu değil mi?