Filtre kahve nasıl yapılır?

Enes2223

Decapat
Daha fazla  
Merhaba filtre kahve nasıl yapılmalı, ne kadar kahve veya su koyulmalı çözemedim. Her yaptığımda farklı bir tat oluyordu neyi ne kadar koyulacağını bilen varsa yardımcı olabilir mi? Filtre kahve makinesinde yapıyorum.

Uzunca süre Philips Gaia kullandım. Öncelikle bu kişiden kişiye değişir, kahvenizin kalite ve türü, sizin içim alışkanlığınız burada belirleyici olur.

Bu kısmı önceden net şekilde belirttikten sonra kahve potunuzu alın ve içmek istediğiniz bardak miktarı kadar su doldurun. Sonrasında ölçülü şekilde hazneye boşaltın. Her bardak için standart olarak bir buçuk tatlı kaşığı kahve koyabilirsiniz. Sonrası ise deneme yanılma yolu ile ideal oranınızı belirleyin.

Her şeyi gram gramına hesaplasan bile tat her zaman farklı olur; kahve ne kadar taze, nasıl öğütüldü, ne şartlarda yetişti etkileyen tonla şey var. Yani çok takılma kafana göre 1 kaşık 1.5 kaşık dene nasıl güzel geliyorsa öyle devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…