Çözüldü Final Fantasy 7 Rebirth Türkçe yaması güvenilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Menzoberranzan
Bir yama buldum, fakat öncesinde sorayım dedim deneyen var mı güvenilir midir?
Başka bir forumdan olduğundan dolayı bilemiyorum belki yasaktır, yasaksa da zaten konuyu onaylamadan kurcalar modlar.

Yama ile kurulumda ne iniyor yine EXE mi?

Ve virüsler sadece EXE olabiliyor değil mi yani diğer şekilde virüs olması imkansız. Şimdi bir yamaya bakınca anladım ben yine indirdiğimiz şey EXE olarak mı iniyor diye sormuştum.

@ege20 oyunun yamasına bakarsan yama dosyasını belirli bir dizine atman gerekiyor. Değiştiriyorsun dizini, kendin manuel atıyorsun. EXE ile kurulum ise EXE dosyasını indiriyorsun, çalıştırıyorsun sonra oyunun yüklü olduğu klasörü seçiyorsun. Sonra kurulum başlıyor. EXE ile kurulum genelde daha risklidir.

RDR2 için bir sürü yama var, galiba iki türlüsüde var.

@ege20 anlayamadım hocam ne demek istediğinizi.

Bir dosya EXE dosyası değilse virüs yoktur demek yanlışdır veya bu EXE virüsdür demekte yanlış virüs olan dosyayı bilgisayarınıza indirdiğiniz an her şey bitti sizin dosyayı açmanıza filan gerek yok.

Ayrıca dosyanın EXE olması ve olmamasınında önemi yok günümüz virüsleri her türlü dosya türünde oluyor sadece dosyayı indirmeniz virüsü yemek için yeterlidir.

Bir dosya EXE dosyası değilse virüs yoktur demek yanlışdır veya bu EXE virüsdür demekte yanlış virüs olan dosyayı bilgisayarınıza indirdiğiniz an her şey bitti sizin dosyayı açmanıza filan gerek yok.

Ayrıca dosyanın EXE olması ve olmamasınında önemi yok günümüz virüsleri her türlü dosya türünde oluyor sadece dosyayı indirmeniz virüsü yemek için yeterlidir.
Bir keresinde Anonymous'dan yama indirmiştim Jedi Fallen Order yaması. Bazı yamaları ücretsiz oluyordu Anonymous'un öyle indirmiştim virüs var diye algılamıştı Malwarebytes, Kaspersky bir şey algılamadı. Yamayı falan açmadım ama false positive olabilir diyorlar. Sizce?

Bir keresinde Anonymous'dan yama indirmiştim Jedi Fallen Order yaması. Bazı yamaları ücretsiz oluyordu Anonymous'un öyle indirmiştim virüs var diye algılamıştı Malwarebytes, Kaspersky bir şey algılamadı. Yamayı falan açmadım ama false positive olabilir diyorlar. Sizce?

Anonymous güvenilir yama gruplarındandır kendilerinin bununla alakalı açıklamalarını kısaca yama dosyası imzaya sahip değil bu imza denilen şeyi koymak pahalı o yüzden virüs görülüyor.

Ayrıca Anonymous Çeviri yamasını sadece onların kendi sitesinden indirebileceğiniz anonymous programından indirin kendisini Anonymous Çeviri gibi gösterip virüs atan çok var.

Ekstra olarakdan yama yapan grup güvenlir olsa dahi ilk başta sanal bilgisayara indirin orada Kaspersky, Malwarebytes, VirusTotal'e taratın temiz çıkarsa gerçek bilgisayarınıza indirin.

Ha bir de adamlar ücretli yama satıyor zaten asıl sormanız gereken size ücretiz yama yapanlar.

Ücretli yapıp bir de virüs koysalar içlerinden geçerler RDR2 yamasını ücretli çıkaracaklar diye rockstara mailler attı klasik Türk cahilleri ve şaka gibi Rockstar Anonymous Çeviri'ye dava açtı sonrasında yama çıkamadı.

Son düzenleme:

Çoğu dosya direkt indirdiğin an virüs yedirmiyor, özellikle exe ile kurulumlarda alakası bile yok. Türkçe yama hakkında konuşuyoruz, Türkçe yamaya ne koyabilirler acaba? Exe ile kurulumlarda zaten yama kimin vs. bakıyoruz. Exe ile kurulum olmayan bir yamada da virüs falan çok nadir olur. Ben daha görmedim.

Çoğu dosya direkt indirdiğin an virüs yedirmiyor, özellikle EXE ile kurulumlarda alakası bile yok. Türkçe yama hakkında konuşuyoruz, Türkçe yamaya ne koyabilirler acaba? EXE ile kurulumlarda zaten yama kimin vs. bakıyoruz. EXE ile kurulum olmayan bir yamada da virüs falan çok nadir olur. Ben daha görmedim.

Demek istediğim arkadaş yukarıda şunu yazmıştı " EXE dosyası değilse garanti güvenilir" bunun yanlış olduğunu virüs koymak isteyenin her türlü koyabileceğini söylüyorum bunu genel manada söyledim Türkçe yama için söylemedim.

Türkçe yamadan virüs yeme ihtimaliniz acemi değilseniz çok düşük zaten.

Demek istediğim arkadaş yukarıda şunu yazmıştı " EXE dosyası değilse garanti güvenilir" bunun yanlış olduğunu virüs koymak isteyenin her türlü koyabileceğini söylüyorum bunu genel manada söyledim Türkçe yama için söylemedim.

Türkçe yamadan virüs yeme ihtimaliniz acemi değilseniz çok düşük zaten.
Arkadaşın dediği "Exe dosyası değilse garanti güvenilir" Türkçe yama için doğru diyebiliriz. Ben de mesajımda bunu bahsettim. Genel olarak söylemenizi doğru buluyorum fakat yine de exe dosyalarını çalıştırmadığın sürece bir virüs bulaşmaz. Çalıştırmadan virüs yediğin türler baya azdır herhalde. Bunu da demek istemiştim.

Arkadaşın dediği "EXE dosyası değilse garanti güvenilir" Türkçe yama için doğru diyebiliriz.

Diyemeyiz çünkü siz bir aksiyon almadan bulaşan virüsler var ama virüslü Türkçe yama indirmek acemi değilseniz çok zor buna katılıyorum.

Ben de mesajımda bunu bahsettim. Genel olarak söylemenizi doğru buluyorum fakat yine de EXE dosyalarını çalıştırmadığın sürece bir virüs bulaşmaz.

Eğer interneti çok iyi kullanmayı bilmiyorsa virüs her türlü girer EXE veya fark etmez ayrıca milyar dolarlık şirketler virüs yiyor yeterince şansınız olmanız yeterli.

Çalıştırmadan virüs yediğin türler bayağı azdır herhalde. Bunu da demek istemiştim.

Buna katılıyorum ihtimalı düşükdür ama var mı? Var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı