Aslında ESC'lerde transistörlerden oluşuyor fakat ayrı olarak devrelerinde kontrolcü var. Sadece transistör kullanarak sağlıklı bilgi alışverişi yapabileceğiniz konusunda şüphelerim var.Bir RC araç yapacağım. Kumanda olarak Arduino kullanacağım. Transistör fırçalı motor hız ayarlaması yapabiliyorum. Sizce fırçalı ESC yerine transistör kullanmak mantıklı mı?
Motorda sadece hız ayarlaması yapacağım. Bunun içinde voltaj ayarlamasını yapacağım. Mesela 7.4 V bir motoru 1000 RPM ile döndürmek için 4 V vereceğim gibi.Aslında ESC'lerde transistörlerden oluşuyor fakat ayrı olarak devrelerinde kontrolcü var. Sadece transistör kullanarak sağlıklı bilgi alışverişi yapabileceğiniz konusunda şüphelerim var.
Hız çekilen akımla doğru orantılı olarak değişir yalnız. Volt arttığında faydalandığınız güç artar. Bu noktada DC motor ise sizin akımı kontrol altında tutuyor olmanız lazım.Motorda sadece hız ayarlaması yapacağım. Bunun içinde voltaj ayarlamasını yapacağım. Mesela 7.4 V bir motoru 1000 RPM ile döndürmek için 4 V vereceğim gibi.
Direnç motor olduğu için sabit kalır, voltaj değişimi ile de akım değişir diye düşünmüştüm ben.Hız çekilen akımla doğru orantılı olarak değişir yalnız. Volt arttığında faydalandığınız güç artar. Bu noktada DC motor ise sizin akımı kontrol altında tutuyor olmanız lazım.
Voltaj değişimi ile ancak güç değiştirirsiniz. Motorun çekebileceği maksimum akım değeri vardır. Siz bunun üzerinde akım vermemelisiniz. Örnek verecek olursak motorların çalışma aralıkları vardır. 5V veya 12V diyelim. Maksimum akım her ikisi içinde aynıdır. 2A çekebiliyorsa 24W yada 10W bir motorunuz olur.Direnç motor olduğu için sabit kalır, voltaj değişimi ile de akım değişir diye düşünmüştüm ben.
Özetleyecek olursak transistör ile kontrol edebilir miyiz?Voltaj değişimi ile ancak güç değiştirirsiniz. Motorun çekebileceği maksimum akım değeri vardır. Siz bunun üzerinde akım vermemelisiniz. Örnek verecek olursak motorların çalışma aralıkları vardır. 5V veya 12V diyelim. Maksimum akım her ikisi içinde aynıdır. 2A çekebiliyorsa 24W yada 10W bir motorunuz olur.
Sadece transistör ile zor olacağını düşünüyorum. Kontrolcü olması gerekir diye düşünüyorum.Özetleyecek olursak transistör ile kontrol edebilir miyiz?
Biraz açıklar mısınız?Diyor da kullanmanız gerekiyor. Aksi taktirde ters EMF'den dolayı transistörleri yakarsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.