Firefox güvenilir mi?

Hayırlı olsun iyi seçim. Bana birazcık hantal gibi geldi ama gizlilik için feragat edilebilir bence. Vivaldi de bakabilirsiniz.

Hocam bende Linux tarafında Firefox tarayıcısının iyi olduğu biliyorum. Ama Windows'ta sömürge devleti gibi.

Windows RAM cumhuriyetinde Chrome'da RAM canavarı. Fakat Linux'ta ondan %45 az RAM tüketiyor Chrome 87.
Opera GX "az kaynak tüketen" fakat 3 sekme açınca havalanıyor. RAM sınırlayıcısı ise berbat.
Sınırlayıcısı olmayan Opera ise Windows portundan az kullanıyor kaynağı.
Sonuç olarak Chromium tarayıcıların çoğu Windows'ta verimsiz.
Liste böyle uzanıyor.

Vivaldi kullandım daha önce; bana da Chrome'den daha hızlı geldi. Neden öyle bilmiyorum.
Techno3030'un ''Firefox ince ayarlar'' isimli bir rehberi vardı onu uygulamanızı tavsiye ederim.

Vivaldi kullandım daha önce; bana da Chrome'den daha hızlı geldi, neden öyle bilmiyorum.

Chrome siteyi yüklerken gereksiz Google zımbırtılarını da yükler.
Chromium tabanlı Vivaldi, Brave, Midori Chromium'un Chrome'dan hızlı olduğunu görebilirsiniz.

Firefox en güvenilir tarayıcılardan biridir.
Açık kaynak kodludur.

Patlatılan veritabanı Sync servisine aitti, bu servisi kullanmayan kullanıcıların hiçbir verisi açığa çıkmamıştı. Nitekim bu Opera'ya güvenilmemesi gerektiğinin yeterli bir delili olsa da sundukları tarayıcı Chromium tabanını kullanan bir tarayıcı olduğu için zafiyet bakımından Firefox'dan daha güvenli olduğu söylenebilir. Ayrıca oltalama sitelerine karşı PhishTank ve Netcraft servislerinden yararlandığını biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…