Firefox mu, Chrome mu?

Firefox mu, Chrome mu?

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
Ben de şunu diyorum, bu devirde gizlilik falan bahane, azaltsan da nereye kadar azaltacaksın, bir yer de bakarsın tamamen kısıtlanmışsın, o yüzden kim hangi uygulamayı istiyorsa onu, hangi tarayıcıyı istiyorsa onu kullansın. Bana kalsa forumda tarayıcı karşılaştırması konuları kapanmalı, 150 tane konu var zaten, ve sıktı artık.
Ben de diyorumki, eğer ben gizliliğimi yükseltebiliyorsam, yükseltirim.

Ara yüzden bir fotoğraf atabilir misiniz?

Ben Firefox diyorum.
1623060296931.png

Şu Safari'nin garip bir şekilde diğer tarayıcılara göre standartları çok düşük. Biraz daha geliştirilip Windows'a falan gelse yarışa girer. Microsoft Edge, macOS'ta varsa Safari neden Windows'ta olmasın.

Kullanımdan kısarsan, neden olmasın?
Kullanımdan kısmak derken? İnternet alışkanlıklarımı mı kısıtlamamdan bahsediyorsunuz? Benim için açık kaynaklı tarayıcı kullanmak hiçbir sıkıntı çıkarmadı hatta Chrome'dan ve Opera'dan daha çok seviyorum, yani hem daha güzel bir tarayıcım var hem de benim verimi çalmıyor.

Kullanımdan kısmak derken? İnternet alışkanlıklarımı mı kısıtlamamdan bahsediyorsunuz? Benim için açık kaynaklı tarayıcı kullanmak hiçbir sıkıntı çıkarmadı hatta Chrome'dan ve Opera'dan daha çok seviyorum, yani hem daha güzel bir tarayıcım var hem de benim verimi çalmıyor.

Şöyle söyleyeyim, artık Google Android telefonlarda direk hazır olarak vs. geliyor değil mi? Hatta ilk açarken Gmail falan oluşturuyorsun. Konuştuğun tüm şeyleri biliyordur, bütün bilgilerin de ellerindedir. Belki de telefon ile bilgisayarda aynı Gmail'i kullanıyorsan ona göre bile reklam verebilir. Bu durumda ne yapacaksın, telefonu çöpe mi atacaksın? Oradan zaten bütün bilgilere erişip istediği yere satabilir.

Şöyle söyleyeyim, artık Google Android telefonlarda direk hazır olarak vs. geliyor değil mi? Hatta ilk açarken Gmail falan oluşturuyorsun. Konuştuğun tüm şeyleri biliyordur, bütün bilgilerin de ellerindedir. Belki de telefon ile bilgisayarda aynı Gmail'i kullanıyorsan ona göre bile reklam verebilir. Bu durumda ne yapacaksın, telefonu çöpe mi atacaksın?
Fakat ben degoogled bir telefon kullanıyorum, custom rom attım ve microg ve auora store gibi açık kaynaklı uygulamalarla mis gibi kullanıyorum.
Google servisli bir telefon kullansan bile en azından tarayıcının veri toplamayacağı için yine de bir kazancın var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı