Çözüldü Fırınlanmış GTX 580 kısa devre yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Güllaç

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, önceden açtığım konularda görürsünüz bende eski bir GTX 580 vardı soğuk lehime düşmüştü. Onu fırınlamaya uğraşmamıştım yeni PC toplamıştım. Şu an arkadaşım PC topluyordu kısıtlı bütçeyle ben de tamir edeyim çalışırsa al senin olsun dedim. Az önce fırınladım 200° derecede 10 dakika. Fakat fazla mı oldu diye şüphelendim. PC'yi çalıştırırsam kısa devre yapma ihtimali nedir?

Çözüm
Soğuk lehime düşen bir kartı, fırınlamak lehimi yerine oturtur ama bu çözüm kalıcı çözüm olmamakla beraber genel olarak fırınlanmış kartlar belirli bir süre sonra tekrardan bozuluyor bu süreyi kesin olarak ifade edemesem bile genel olarak 6 veya 12 ay arası bir süreç içinde bu durum gerçekleşebiliyor.

Kısa devre kısmına gelirsek bir entegre zarar görmedi ise veya devre bileşeni, tahminen bir şey olmaz ama yukarıya yazdığım fırınlanmış kart gerçeğini düşünmeden geçmeyin derim.

İyi Sosyal'ler!
Soğuk lehime düşen bir kartı, fırınlamak lehimi yerine oturtur ama bu çözüm kalıcı çözüm olmamakla beraber genel olarak fırınlanmış kartlar belirli bir süre sonra tekrardan bozuluyor bu süreyi kesin olarak ifade edemesem bile genel olarak 6 veya 12 ay arası bir süreç içinde bu durum gerçekleşebiliyor.

Kısa devre kısmına gelirsek bir entegre zarar görmedi ise veya devre bileşeni, tahminen bir şey olmaz ama yukarıya yazdığım fırınlanmış kart gerçeğini düşünmeden geçmeyin derim.

İyi Sosyal'ler!

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı