Fırsat varken 4000 serisi mi yoksa 5000 mi?

Bütçenizi arttırın dediğin en az 20-25 bin TL daha koymak demek. :D biri 30-32 bin diğeri 52-55 bin.

Çok fena rakamları atıyorsun sanırsam ekonomi bakanısın. Çıkış fiyatı 46 olan şey nasıl bir anda 52'ye çıktı ve 5070'den daha üstün bir kart için bütçesini arttırmasını söyledim bu benim görüşüm. 12 GB VRAM'lı karta vereceğime 16'lığı alırım. 12 VRAM 3060-2060 da da var merak etme. Ve neye gülüyorsun?

Bir de günümüzde 8gb ekran kartları artık yetmiyor. Örneğini Last Of Us’da görebilirsin. 6GB artık devri kapanmaya yakın sence bu durumda 16’lık kart mı almak mantıklı 12 mi? Ben bundan dolayı önerdim ve yeni DLSS’yi bu kart desteklerken FPS konusunda sence 5070 mi daha fazla destek verir 5080 mi? Bunu da tartışabiliriz. Arttırma sebebim budur ister arttırır ister arttırmaz burası “Yok kanka 5080’e bu kadar para verilmez.” Sayfası değil. Bana kalsa Nvidia çok bencil bir izlenim veriyor çoğu AMD kartı GB konusunda daha fazla. Gta6’nın çıkışı ile belki 12’ler 6’ya dediğim gibi olmaya başlayabilir. Zaten bu fiyat konusunda gidecek isek en iyi verimi alabileceği karttan vazgeçip en düşüğünü alsın o zaman.

Son düzenleme:
Çok fena rakamları atıyorsun sanırsam ekonomi bakanısın. Çıkış fiyatı 46 olan şey nasıl bir anda 52'ye çıktı ve 5070'den daha üstün bir kart için bütçesini arttırmasını söyledim bu benim görüşüm. 12 GB VRAM'lı karta vereceğime 16'lığı alırım. 12 VRAM 3060-2060 da da var merak etme. Ve neye gülüyorsun?

Bir de günümüzde 8 GB ekran kartları artık yetmiyor. Örneğini Last of Us'da görebilirsin. 6 GB artık devri kapanmaya yakın sence bu durumda 16'lık kart mı almak mantıklı 12 mi? Ben bundan dolayı önerdim ve yeni DLSS'yi bu kart desteklerken FPS konusunda sence 5070 mi daha fazla destek verir 5080 mi? Bunu da tartışabiliriz. Arttırma sebebim budur ister arttırır ister arttırmaz burası “yok kanka 5080'e bu kadar para verilmez.” sayfası değil. Bana kalsa NVIDIA çok bencil bir izlenim veriyor çoğu AMD kartı GB konusunda daha fazla. GTA6'nın çıkışı ile belki 12'ler 6'ya dediğim gibi olmaya başlayabilir. Zaten bu fiyat konusunda gidecek isek en iyi verimi alabileceği karttan vazgeçip en düşüğünü alsın o zaman.

Sızdı fiyatlar. 5080 MSI Ventus 56.5 bin TL'den çıkıyor tabii dolar şu andaki haliyle kalırsa.

"Bütçeni biraz daha yükseltmek" tabiri hadi diyelim 10 X paran vardır 12X'i zorla demek gibidir. Senin dediğin adamın parasının %75ine falan denk geliyor. Böyle bir bütçe yükseltmek yok. Adamın böyle arttırabilecek bütçesi olsa zaten 5070 değil 5070 Ti bakardı ve ona "biraz daha para koyabiliyorsan 5080 almaya çalış" denilebilirdi. Adamın parası 5070 civarlarında ki adam 5070 bakıyor. Bu adama da 5080 alabiliyorsan 5080 al demek biraz garip durmuyor mu sence ?

Sızdı fiyatlar. 5080 MSI Ventus 56.5 bin TL'den çıkıyor tabii dolar şu andaki haliyle kalırsa.

"Bütçeni biraz daha yükseltmek" tabiri hadi diyelim 10 X paran vardır 12X'i zorla demek gibidir. Senin dediğin adamın parasının %75ine falan denk geliyor. Böyle bir bütçe yükseltmek yok.
Takıla takıla buna mı takıldın? Fiyat hakkında kaynak gösterir misin? Her sızıntıya inansaydık şu an Gta6 fragmanı görürdük.

Takıla takıla buna mı takıldın? Fiyat hakkında kaynak gösterir misin? Her sızıntıya inansaydık şu an GTA6 fragmanı görürdük.

Gösterdim. Adamlar büyük ihtimal bir hesaplayıcı kullanarak girdiler bu fiyatları. Dolar değişken oldugu icin dolar artarsa bu fiyatlar da artar daha. Ne bekliyordunuz ciddi ciddi NVIDIA'nın Founders Edition fiyatının 1-2 üstüne geleceğini falan mı, 2025 Türkiye'sinde bu kadar naif olmak sakıncalı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    275,9 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı