Fişi takmadan önce prizden ses geldi

• Konuyu başlatan Akbal
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 90

Akbal

Decapat
Daha fazla  
Fiş takmam gerekiyordu, prize takacakken hafif oynattım ve bir ses geldi. Prize üçlü çoğaltıcı takılı ve sorunlu. Takarken iki kez düşünüyorum. Çoğaltıcıyı atmalı mıyım? Zaten topraklama da yok evde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiş takmam gerekiyordu, prize takacakken hafif oynattım ve bir ses geldi. Prize üçlü çoğaltıcı takılı ve sorunlu. Takarken iki kez düşünüyorum. Çoğaltıcıyı atmalı mıyım? Zaten topraklama da yok evde.

Doğal bir durum, takarkenki ses her zaman gelmediği müddetçe, ama yine de 7/24 kullanılan bir priz ise değiştirmek en sağlıklısı olmaz mı?

Doğal bir durum, takarkenki ses her zaman gelmediği müddetçe, ama yine de 7/24 kullanılan bir priz ise değiştirmek en sağlıklısı olmaz mı?

Normal değil hocam televizyonun kablosunu hafif hareket etti ve ses geldi ayrıca önceden bir kere takarken 2-3 saniyeliğine mavi kıvılcımlar çıktı.

Gevşeklik elektrik için iyi bir şey değildir. Sağlam kaliteli prizler çoğaltıcılar kullanılması gerek. Senin dediğin ses Ark sesidir. Temas etme durumlarında olur. Topraklama olmaması kötü bir durum. Topraklamaya ihtiyacı olan buzdolabı kombi gibi metal eşyalarda ileride sıkıntı yaratabilir.

Gevşeklik elektrik için iyi bir şey değildir. Sağlam kaliteli prizler çoğaltıcılar kullanılması gerek. Senin dediğin ses Ark sesidir. Temas etme durumlarında olur. Topraklama olmaması kötü bir durum. Topraklamaya ihtiyacı olan buzdolabı kombi gibi metal eşyalarda ileride sıkıntı yaratabilir.
Evde topraklama tesisatı yok ancak bazı prizlerde sarı uçlar var 2 tane genelde onlar daha sağlam oluyor. Hatta topraklamasız bir priz bozuldu. 3lü prizin takılı olduğu prizdede topraklama uçları yok.

Evde topraklama tesisatı yok ancak bazı prizlerde sarı uçlar var 2 tane genelde onlar daha sağlam oluyor. Hatta topraklamasız bir priz bozuldu. 3lü prizin takılı olduğu prizdede topraklama uçları yok.
Uçların olması sadece daha çok oturmasına neden olur. Tesisat yoksa zaten bir önemi yok topraklı priz kullanılmasında. Ama sonradan çekilebildiği için topraklama ileride bağlanabilir.

Gevşeme varsa elektrik atlamıştır, onun sesidir. Binanızda topraklama varsa -ki muhtemelen vardır- bir elektrikçi çağırıp istediğiniz prizlere topraklama çektirebilirsiniz. Eski binalarda genelde sadece mutfağa toprak hat çekiyorlardı. O da buzdolabı-bulaşık makinesi gibi yüksek akım çeken makineler mutfakta olduğu içindi. Normal kullanım için çok önemsenmiyor ama yaptırmakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı