Fitness için kullandığım split programı nasıl?

Karbonhidratla gelişmiyor,gerekeni yaptığında karbonhidratı biraz daha yüksek tutması gerektiğini vurguladım.Okuduğunu anlamayan adamlar bana gülüyor şaka gibi.Neyse herkese iyi forumlar
Bence de hiç öyle vurgulamamişsin.

Karbonhidratla gelişmiyor, gerekeni yaptığında karbonhidratı biraz daha yüksek tutması gerektiğini vurguladım. Okuduğunu anlamayan adamlar bana gülüyor şaka gibi. Neyse herkese iyi Sosyal'ler.

Fitness ile uzaktan yakından alakan yok senin onu anladık ta hiç mi biyoloji dersi görmedin. Kasların yapıtaşı proteindir. Ayrıca kasların ihtiyaç duyduğu aminoasitleri karbonhidratlardan asla alamazsın.

Karbonhidrat ile mi gelişiliyor. Güldürme beni
Fitness ile uzaktan yakından alakan yok senin onu anladık ta hiç mi biyoloji dersi görmedin. Kasların yapıtaşı proteindir. Ayrıca kasların ihtiyaç duyduğu aminoasitleri karbonhidratlardan asla alamazsın.
Yaşım 19,üniverste hazırlık sayısal öğrencisiyim.Sporu 2 yıldır yapıyorum 72 kiloyum.Sana bir şey kanıtlama çabası içinde değilim.Sadece yararı olurndiye şunları demek istiyorum;kas yırtıklarının protein tarafından onarıldığını da,karbonhidratın öneminide biliyorum.Bak sana sadece diyorum ki,çok fazla hesap kitap işine girip gram gram kendinizi kasmaya değmez.Spor hocam geçen yıl bana şunu demişti; yemeğini ye sporunu yap çok fazla programını yemeğini irdeleme.İlk zamanlar zaten adaptasyonlar hızlı gelişiyorsun bunu herkes biliyor.İyice geliştikten sonra makroyuda hesaplarsın definasyonunuda programlarsın yani kafayı iyice yorarsın.Şimdi adam daha kendi genetiğini tanıyamamış gelip burada bana gülüyor.Benim göğüslerim zor gelişiyor ben bunu sonradan farkettim,keza tricepslerimde öyle.Ama bacaklarım hiçbir şey yapmasam eşşek gibi oluyorlar.Yani acele etmek yerine kendinizi tanımak varken neden herkesin kalıp düşünceleriyle burada bana laf satıyorsun.Detliftin fıtık yapıp yapmadığını 5000 hoca açıkladı ve sen hala bunu soruyorsan ya otur sporunu yap ya da git araştır.Bana burada terbiyesizlik yapma.Sporu şimdiden eziyete çevirmeyin.Bu işin usulu belli,temel hareketleri yapsan bile yeter.Dubell fly,leg press v.b kalıp hareketleri yap hakkını ver.Ben 48 kilodan 72 ye çıktım ve emin ol 1 yıl kadar aşırı az geliştim.Günde çok uzun antrenman yapardım en az 2 bölge çalışırdım v.b.Uzun lafın kısası bende 3-4 program daha var.İsteyene atarım bedavadan isteyen uygular isteyen saçma der o sizin keyfinize kalmış bir şey.Ben buraya baska mesaj atmıyorum.Sadece bu sporu yapan arkadaşlara benim kişisel tavsiyem adam akıllı sporunuzu yapın irdelemeyin her şeyi.Bu işin usulu beli.Alacaksın kaliteli besinleri yapacaksın hareketini ve gideceksin evine.

Buraya başka mesaj yazmayacağım herkese iyi forumlar.

Bu klasik split programlar bana göre değil, herkesin kişisel fikri tabi. PPL bence en iyi split programdır. Ayrıca 3-4x12 her harekete uygun bir set-tekrar aralığı değil. Ana hareketlerde 3-5x5 gibi bir aralıkta 'progressive overload' tekniği ile gelişmeye çalışıp, izole hareketlerle de kası bitirmeye çalışmak daha mantıklı. Ufak bir örnek vermek gerekirse :

Flat Bar Bench Press : 4x5
Incline Dumbell Bench Press : 3x10-12
Cable crossover : 4-5x15+ (son 2 set tükeniş + son sete drop set eklenebilir.)

Eğer çok ağır girmezsen hiçbir şey olmaz ama deadlift sakat harekettir ben 1 ay form düzeltmeye uğraştım o yüzden önce hafif Kg'lerle formumu oturt.

80-85kg arası 8tekrar yapıyorum. Deadlift’i sırt günlerinde hareket sırası olarak hangi sıraya almamı önerirsin?

80-85kg arası 8tekrar yapıyorum. Deadlift’i sırt günlerinde hareket sırası olarak hangi sıraya almamı önerirsin?
Şimdiii şöyle söyleyeyim eğer Deadlift'te kilolarım artsın işte 150'ye 200'e çıkayım dersen başa al ama işte sadece programda olsun onunda faydasını göreyim dersen antreman ortasına doğru yapabilirsin. Bence sona alma çünkü Deadlift zaten zor bir hareket birde yorgunken yapmaya çalışırsan sakatlanabilirsin.

Hareketlere tam bakmadım fakat sıkıntı yok program olarak.

Tam uyum istiyorsanız şöyle uygulayın:

1. gün: Göğüs-triceps
2. gün: Sırt-biceps
3.gün: Omuz-bacak

Sizin uyguladığınız program uyumlu fakat yazdıklarım beraber çalışan kas grupları olduğu için, daha uyumlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…