Fitness programı nasıl olmalı?

koztrue

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, size bir konu hakkında danışmak istiyorum. 16 yaşındayım, önceden sporla geçmişim oldu, lakin tamamıyla ekipmanların olduğu bir salona ilk defa yazıldım.

İlk hafta tüm vücut çalıştım ve artık bir noktada yeterli ağırlıklara ulaşabildiğimi düşünüyorum. Benim sorum şu ki: internette yüzlerce program var. Benim bu programların hangisini ne şekilde uygulamam gerekiyor, bunlara dair hiçbir fikrim yok. Her yerde Güray Aydın'a dair bir antrenman programı görüyorum ama videosunu izlediğim zaman, yanında sürekli birinin bulunması gerektiğini, örnek vermek gerekirse: bench press’te barı kaldıramayacak noktaya geldiğin zaman elinden alması gereken birinin olması gerektiğini söylüyor. Benim öyle bir seçeneğim yok.

Onun yanı sıra ben makinelerle çalışmayı da daha çok seviyorum. Kimi programda neredeyse hiç makine olmuyor. Önüme Instagram'da, YouTube'da vesaire "en iyi kol antrenmanı" diye bir video çıkıyor ve aklım çeliniyor. Elbette programdan önce istikrar önemli ama insan sonuçta birbirinden farklı "etkili antrenman" şeklinde başlıklar gördüğü zaman hangisini uygulayacağını şaşırıyor.

Şimdi hangi programı uygulamalıyım, buna dair hiçbir fikrim yok. Aynı şekilde yine kimileri 3×12'yi saçma buluyor, kimisi 6 tekrar maksimum ağırlık diye telkin ediyor. Hipertrofi nedir, hangi kas grupları aynı gün çalışılır? Aklımdaki soru işaretlerini yanıtlarsanız sevinirim.

Kanki herkes kendi programını en etkili diye pazarlar ona kanma. Programını daha spesifik araştır mesela kilo vermek istiyorsan ona göre almak istiyorsan ona göre. 6 tekrar maks ağırlık işi bana daha cazip geliyor kendini nasıl daha iyi hissediyorsan öyle çalış.

squat bench deadlift ağırlıkların kaç?
Hipertrofi kısaca kas gelişimidir.
Hangi kas grupları aynı gün çalışılır? Fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…