Fitness programı nasıl?

Bence biceps odaklı yani kafanı full bicepsine ver başka bir şey düşünme mümkünse günlük hayatında stresten olabildiğince kaç ben önkol ve arka kol birlikte yapıyorum aynı gün daha çok verim alıyorum belki kola ayrı gün yapmak isteyebilirsin.

Hocam 175cm 70kiloyum. 25cm kolla başladım şu anda 37cm civarında. Gerçekten kafayı taktım. Yine de o biceps,arka kol büyümüyor ya.

Hangi hareketler çıkarılmalı?
Hocam ben program yazacak yeterlilikte değilim. Bakma Pt'lerin böyle kasıldığına. Bir çoğu da o yeterlilikte değil zaten. Hazır bir program al. Kendine göre, spor salonuna göre düzenle. Demek istediğim ne kadar fazla hareket o kadar iyi gelişim olmadığı. Yani baka kalırsa aslında setlerinizi artırın. Göğsü haftada 12 set çalışmak bana az geliyor biraz.

Hocam 175cm 70kiloyum. 25cm kolla başladım şu anda 37cm civarında. Gerçekten kafayı taktım. Yine de o biceps, arka kol büyümüyor ya.

Yağ oranı ne durumda acaba.

Hocam 175cm 70kiloyum. 25cm kolla başladım şu anda 37cm civarında. Gerçekten kafayı taktım. Yine de o biceps,arka kol büyümüyor ya.
Aslında normal büyüme hızında fakat zaman geçtikçe vücut geliştirmede gelişme hızı azalıyor, muhtemelen yanlış birşey yapmıyorsun yani rahat ol.

Sağ olasın.

Yağ oranı ne durumda acaba.

Hiç hesaplamadım. Ama ne %17'den fazla ne de %12, 11'den düşük.

Aslında normal büyüme hızında fakat zaman geçtikçe vücut geliştirmede gelişme hızı azalıyor, muhtemelen yanlış bir şey yapmıyorsun yani rahat ol.

Diğer bölgelerimde gelişme görürken aylardır kollarımda öyle bir değişim göremediğimden sitem ediyordum hocam.

Haftada 12 set yeterli gayet. Göğsün zaten 2 fonksiyonu var göğüse 4-5 hareket yapmanın bir anlamı yok.

Bir antrenmanda kas grubu başına yapılan efektif setlerin sınırı var. Zaten göğüs vücuttaki en yavaş toparlanan kas grubu.

Yukarıda okursanız Ben de fazla hareketin gereksiz olduğunu söyledim. Ayrıca attığınız görsellerde antrenmandaki set diyor haftalık değil.

Bu araştırma gösteriyor ki set sayısı 12-20 arasında olmalı (PMC8884877)
Tabii ki dinlenme, uyku, stres, beslenme vs. bir sürü parametre var.

Ayrıca attığınız görsellerde antrenmandaki set diyor haftalık değil.
Tamam zaten bunu haftada 2'ye vurunca 10-12 sete denk geliyor.
According to the results of this review, a range of 12-20 weekly sets per muscle group MAY be an optimum standard recommendation for increasing muscle hypertrophy in young, trained men.
Geçerliliği geçti bunun. "as advanced resistance training techniques such as drop sets, cluster sets and others could be very useful when aiming at muscle hypertrophy" gibi şuan yanlış olduğunu bildiğimiz söylemlerle birlikte önerilen 12-20 set bir çok araştırmayla çelişiyor.

Yani bu sistematik incelemede ele alınan araştırmalardan kaçında önerilen haftalık set aralığı toparlanma sıkıntısı çekmeden uzun vadeli sürdürülebilmiş o da belli değil.

Ki zaten "Maksimal hipertrofi için haftalık gereken set sayısı" tek başına saçma bir metrik. Haftada 2 kere 1 set yapan adam haftada 1 kere 8+ set yapan adamdan daha hızlı gelişecek çünkü haftada 1 çalışan zaten kazandığı hipertrofinin çoğunu bu kası dinlendirdiği 1 hafta boyunca atrofi yüzünden
kaybedecek. Oysa ki haftada 2 set bu 12-20 aralığına çok daha uzak.

Antrenmanlı bireylerde her kasın haftada 2 ve 3 çalışıldığı programlarda toparlanabilen yani uzun vadede sürdürülebilen en yüksek hacim sanılandan düşük.
Haftada 3- Antrenman başı 3 set
Haftada 2- Antrenman başı 5 set ve bunlar da bir antrenmanda kas grubu başına efektif setler grafiğine çok güzel uyuyor.

Sağolun bilgi için.
2-3 gün içinde sizi yine sporla ilgili bir posta etiketleyebilir miyim? Bu sefer kendi postum olacak. Burada konuşup kuralları ihlal etmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…