Fitness uygulaması yapmak

GeceninTonu

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bitirme projem için bir fitness uygulaması yapmak istiyorum. Başlangıç için biraz yardıma ihtiyacım var.
Öncelikle 5 maddelik bir ana planım var bunlar şu şekilde:
1- Kayıt ol / giriş yap sayfası olacak (veritabınını bolca kullanacağım bunun içinde önerilere açığım).
2- Ana ekran olacak ve özelleştirilmeler yapacağım.
3- Kişiye özel antrenman programı için ölçüler alacağım bir sayfa olacak. (Buradan ölçülerine göre antrenman ve kilo/tekrar önerisi yapacak bir algoritma düşünüyorum. Bunu da hemen hemen aynı hareket önerileri fakat kişinin ölçülerine göre açıklamaları değişecek.).
4- Kişinin bilgilerinin görebileceği bir profil sayfası olacak.
5- Makro hesapları için hesaplama sayfası düşünüyorum böyle makro kalori, protein, yağ vb. ihtiyaçlarını görebilecek.
Temel özelliklerini bu şekilde yapmak istiyorum fakat hocamın kabul edebilmesi için farklı bir özellik de düşünüyorum. (aklıma şu an spesifik kan değerlerini girerek eksik vitamin ve minarellerini öğrenebileceği bir sayfa olması ama önerilere açığım.)
Kafamdaki bu şekil fakat hangi dille yazacağımı bilmiyorum hocamızın isteği bilmediğimiz bir dil üzerinden olması C++,C#, Java gibi dilleri gördüğümüz için istemeyebilir.
Uygulamayı şu anlık bir pazarlama için düşünmüyorum AA ile geçecek seviyede yaparsam yeterli olur. Başlangıç için yardımcı olarak bilgilere ve fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
flutter olabilir db tarafında firebase kullanabilirsiniz authentication vs baya kolay oluyor.

Db olarak firebase pek önermiyorum. Bitirme projesi bu. Kendiniz db kurun. Gerekirse sunucu alın. Ücretsiz MySQL alabileceğin yerler olabilir. NoSQL de kullanabilirsin (MongoDB).
Uygulama Mobil ise; Android için Kotlin, iOS için Swift, crossplatform için Flutter olabilir.
Web ise; En çok kullanılan React + Node.js öneririm. Bu tarz bir bitirme projesi seçtiğine göre App geliştirmekle ilgileniyorsun. Güzel fayda katar.
Desktop ise; Web ile aynı, electron ile desktop hale çevirebilirsin.

Farklı olarak, uygulama fikir aşamasında faydalı olması için, alttaki linkten uygulama fikir aşamasını görebilirsin. Behance sitesini bu yüzden seviyorum.

dB olarak firebase pek önermiyorum. Bitirme projesi bu. Kendiniz dB kurun. Gerekirse sunucu alın. Ücretsiz MySQL alabileceğin yerler olabilir. NoSQL de kullanabilirsin (MongoDB).
Uygulama Mobil ise; Android için Kotlin, iOS için Swift, crossplatform için Flutter olabilir.
Web ise; En çok kullanılan React + Node.js öneririm. Bu tarz bir bitirme projesi seçtiğine göre App geliştirmekle ilgileniyorsun. Güzel fayda katar.

Farklı olarak, uygulama fikir aşamasında faydalı olması için, alttaki linkten uygulama fikir aşamasını görebilirsin. Behance sitesini bu yüzden seviyorum.

Flutter olabilir dB tarafında firebase kullanabilirsiniz authentication vs bayağı kolay oluyor.

Teşekkürler hocam.

dB olarak firebase pek önermiyorum. Bitirme projesi bu. Kendiniz dB kurun. Gerekirse sunucu alın. Ücretsiz MySQL alabileceğin yerler olabilir. NoSQL de kullanabilirsin (MongoDB).

Teşekkürler hocam mobilde kullanacağım cross olup olmamasını hocamla konuşacağım ama benim projemi öne çıkaracak şey sizin dediğiniz kendi veritabanımı oluşturmaktan geçiyor o yüzden araştıracağım linkteki fikir içinde çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın.

Hocam artı olarak git GitHub ve VS Code kullanımı için kaynak önerebilir misiniz? Bölümüm biraz eski programları kullanınca öğrenme fırsatı bulamadım daha yeni yeni Visual Studio üzerinden C# görüyoruz.

Son düzenleme:
Flutter ile mobil yap, backend icin de Scala ve MongoDB kullan. Frontend programming language Dart, backend functional Scala dedigin zaman dibi dusmeyecek arkaik egitim gorevlisi yok Turkiye'de.

Projede de cok bir sey yok, demo sirasinda sorun yasamazsan AA garanti, iyi test etmen gerek.

Flutter ile mobil yap, backend icin de Scala ve MongoDB kullan. Frontend programming language Dart, backend functional Scala dedigin zaman dibi dusmeyecek arkaik egitim gorevlisi yok Türkiye'de.

Projede de cok bir şey yok, demo sirasinda sorun yasamazsan AA garanti, iyi test etmen gerek.

Öneriniz için teşekkür ederim hocam sağlıcakla kalın

Başlangıç olarak MVC yapısını kullanmanı sana önerim PHP tarafında Codeigniter 3 veya C# biliyorsan Asp.Net kullanabilirsin. Codeigniter ASP'ye göre öğrenmesi daha kolay bir Framework yapıcağın projeni daha hızlı ilerletebilirsin. ASP. Netde entityler relationshipler vb. öğrenmesi uzun sürebilir.

Tasarımıda responsive yaparsan hem mobilde hem de masaüstünde rahatlıkla kullanırsın hızlı bir tasarım çıkarmak istiyorsan CSS kısmında Bootstrap kütüphanesini kullanabilirsin veya hazır bir admin temasını editleyerek projene entegre edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı