Fitness'a başlanmalı mı, nasıl başlanır?

Piyon

Centipat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🔷️CPU: Ryzen 5 5500 🔷️GPU: MSI Gaming X GTX 1060 6GB 🔷️SSD: Kingston 1TB 4x4 Gen 🔷️RAM: 2×8 GB Hikvision Urion 🔷️KASA: Dark Pro Mesh 600W
Meslek
Öğrenci
Fitness'a başmayı düşündüm lakin okullar açılıyor, artık çok vakit bulacağımı sanmıyorum. 15 yaşındayım, 1.73cm boyundayım ve 75 kilo civarıyım. Aslında yağ kütlemi kasa dönüştürmek istiyordum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca spor salonundaki hareketlere ve aletlere dair neredeyse hiçbir şey bilmiyorum.

Fitness'a başmayı düşündüm lakin okullar açılıyor, artık çok vakit bulacağımı sanmıyorum. 15 yaşındayım, 1.73cm boyundayım ve 75 kilo civarıyım. Aslında yağ kütlemi kasa dönüştürmek istiyordum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca spor salonundaki hareketlere ve aletlere dair neredeyse hiçbir şey bilmiyorum.
Başlayınca hareketleri gösteriyorlar diye biliyorum ben. Yanınızda hoca oluyor ben ve kuzenim gidiyorduk öyleydi.

Kalori hesabı yapman lazım kilo vermen için. Kas kaybı olmadan yağ kaybetmek için karbonhidratı düşürüp proteini yüksek tutmalısın, bunun yanında ağırlık da çalışman lazım. Bunların detaylarını ve yapman gereken hareketleri spor hocasına sorarsın salona kayıt olunca.

1-yağları kasa çevirmek diye bir şey yok hocam yağ yakıp kas inşa etmek var2- günde1 saat bile fazlasıyla yeter3-internetten araştırıp ChatGPT'ye falan sorup hareket öğrenebilirsin.

Yağ kütleni kasa dönüştürme gibi bir şey yok. 2 aşama vardır. 1. aşama kilolu olup yağları atma süreci. 2. kas kütlesi kazanma. Bu sıraya uy yoksa kiloluyken kas yaparsın ama estetik durmaz yağdan kaslar gözükmez. Yağ yakma boğazdan gelir boğazını kontrol et. Salona kaydolursan bir koçtan yardım iste mutlaka o sana yol gösterir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı