FiveM DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED hatası

İşletim sistemi
Windows 10

A4B DayI

Hectopat
Katılım
10 Mart 2022
Mesajlar
183
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
gskill ripjaws 2x8gb 2133mhz{ramlar 3200e çıkmıyor nedense pc açılmıyor denediğimde]
Ekran kartı
msi rtx4060 ventusx2
Anakart
asus prime b550m-k
İşlemci
ryzen 5 5600x
Hata çözemedim gitti. Regedit’e TDR Level falan yazmayı denedim, DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip geri yükledim, işlemedi. Donanım GPU hızlandırmasını kapattım, MSI Afterburner’dan -100, -150 MHz yapmayı denedim, o da olmadı. Çok nadir oyuna girebiliyorum birkaç saatliğine fakat sonra çık gir yapmayı denediğimde bu hatayı alıyorum. Bilgisayarı camdan atma derecesine geldim resmen. Çözümünü bilen varsa çok iyi olur. Çünkü oynarken bile ansızın oyundan atıyor ve bu hatayı veriyor.

 
Ekran kartına stres testi yapsana, test sırasında kapanacak mı ona bakalım.

Stres testi yaptım 73 dereceyi geçmedi ve kapanmadı bilgisayar fakat nedense FiveM'deyken bazen oyun ortasında bazen de girmeyi denerken ekranlar gidiyor bir 30 saniye sonra ekran geldiindede bu hatayı görüyorum ekran gittiğinde bir USB çıkarma sesi geliyor bir de.

Format atmakta istemiyorum çünkü internetim acayip kötü olduğu için uygulamaları ve 3 tane oyunu yüklemem 1 haftamı alıyor.

MSI Afterburner'den Core clocku -250 yapınca oyuna giriş yapabiliyorum sorunsuz.
 
Son düzenleme:
MSI Afterburner'den Core clocku -250 yapınca oyuna giriş yapabiliyorum sorunsuz.
MSI Afterburner’da Curve Editor’ü aç. 0.9–0.95V civarında istediğin frekansı (örneğin 1800 MHz) sabitle. Bu, voltaj dalgalanmasını azaltır -250 MHz gibi aşırı kesintiye gerek kalmayacaktır.

Ekran kartın OC modeli ise BIOS’ta veya Afterburner’da tamamen “reference” hızlara çekebilirsin.

Güç yönetimi modundan yüksek performans seçin ve BIOS güncellemelerinizi yapın. Sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.
 
hocam dediğiniz gibi yaptımda fayda olmadı nedense yaptıktan 10 dakika sonra aynı hatayı aldım acaba psu falanmı değiştirmem gerekiyor
 

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp daha eski bir surum kurup denedin mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…