FiveM ekran kartı güncellemesi sonrası AMD'yi kullanmıyor

AkaiYoru

Hectopat
Yer
Samanyolu Galaksisi/Güneş Sistemi/Dünya/Türkiye
Herkese selamlar. Düne kadar FiveM'i rahatça oynuyordum ama dün ikindi saatlerinde gelen AMD driver güncellemesinden sonra oyun 512 MB'lık 2. ekran kartı ile açılıyor. Bu da görsellerin hamurumsu gibi görünmesine neden oluyor. Doku detayları yok oluyor. Ve en önemlisi kasıyor.

-Yaptıklarım-
Masaüstündeyken sağ tık>görüntü ayarları>grafik ayarlarından FiveM'i yüksek performans olarak seçtim.
Etki etmedi ben de AMD'nin driver uygulamasından FiveM'i başlattım. Yine etki etmedi.
En son çare olarak 2. ekran kartı olan Intel'i aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım.
Bu sefer oldu ama 2 GB AMD ekran kartım oyunda 4 GB olarak gözükmeye başladı. Hafif droplar kendini gösterir oldu.

Bu sorunu nasıl çözerim? Hem Intel hem de AMD aktif olarak kullanılsın ama FiveM AMD'yi kullansın.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın.
Eski kullandığınız sürücüyü indirin kurun.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın.
Eski kullandığınız sürücüyü indirin kurun.
Dün görev yöneticisinden baktım FiveM aslında AMD ekran kartımı %100 kullanıyor ancak boyutunu yanlış gösteriyor. Ne olduysa o güncelleme ile oldu. Sizin dediğiniz gibi DDU kullanacağım. İnşallah bu sefer çözülür sorun.
Hocam dediğiniz şeyleri yaptım. Ama FiveM'de sunucuya girdiğimde kasıyor, karakter ekranı gelmiyor ve siyah ekran da olmuyor; nasıl anlatayım, böyle ekrana güç gelmiyor gibi oluyor. Sesler geliyor ama ekran yok. Şimdi FiveM'i silip tekrar yükleyeceğim. İnşallah bu sefer olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı