FiveM FPS ekran Hz'ini geçince drop giriyor

FPS'i maksimum, monitörünüzün Hz'si kadar yapamıyor musunuz?

RTSS'den FPS limitleyebilirsin. Limitlersen eğer PC hiç bir yerde koyduğun limitin üzerinde FPS oluşturmaz.
Ek detay bilgi: RTSS yani "Rivatuner Statistics Server", MSI Afterburner ile birlikte gelen bir yazılım. Tek başına çalışıp çalışmadığı hakkında pek bilgim yok bu yüzden afterburner ike birlikte kullanmanızı öneririm. Sosyal'de bunun hakkında açılmış bir sürü konu var. Ufak bir araştırma ile kullanmayı öğrenebilir ya da fps sabitleme özelliği hakkında bilgi alabilirsiniz. Sorununuz kesin olarak fps sabitlemeyle alakalıysa %100 çözecektir.

Ek detay bilgi: RTSS yani "Rivatuner Statistics Server", MSI Afterburner ile birlikte gelen bir yazılım. Tek başına çalışıp çalışmadığı hakkında pek bilgim yok bu yüzden afterburner ike birlikte kullanmanızı öneririm. Sosyal'de bunun hakkında açılmış bir sürü konu var. Ufak bir araştırma ile kullanmayı öğrenebilir ya da fps sabitleme özelliği hakkında bilgi alabilirsiniz. Sorununuz kesin olarak fps sabitlemeyle alakalıysa %100 çözecektir.
MSI Afterburner'i kullanmıyorsanız RTSS'yi buradan indirebilirsiniz. Programı kurup açtığınız zaman otomatik olarak ekrana gelmiyor, görev çubuğunun yanındaki simgesine tıklayıp açıyorsunuz. Program ekrana geldiğinde yapmak isteyeceğiniz ilk şey, alttaki 'Add' butonuna tıklayıp FPS'ini limitlemek istediğiniz oyunun exe dosyasını seçmek. Sonra sağdaki "framerate limit" bölümüne istediğiniz rakamı yazıp programı küçültün. İsterseniz yukarıdaki "Start with Windows" seçeneğini de işaretlersiniz, böylece PC açılırken RTSS de başlar. Ben CS2 için kullanıyorum ve gerçekten işime yarıyor.

Hocam FPS'inizi Hz'nizin biraz altına çekerseniz çözülür diye düşünüyorum V-Sync gibi ayarlarda birkaç FPS yükselebiliyor evet ama atıyorum 155'e çekerseniz Max. 160 civarına çıkar gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı