FiveM LSPD başvuru soruları

Ciguli00

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
FiveM sunucusunda lspd başvuracağım ama 2 soruda takıldım:
1: RAM nedir? (Bilgisayardaki değil galiba)
2: Felony stop nedir?
Sorularının cevaplarını yazarsanız çok güzel olur şimdiden teşekkürler.
 
1-) Sebepsiz yere vurmak, arabayla çarpmak tarzı bir şeydi. Tam hatırlamıyorum.
2-) Gerçek hayatta polis bir aracı sağa çekmek için çekeceği araca megafonla anons yapması tarzı bir şey.
 
1- Arabayla durduk yere, hiçbir şey yokken "üst üste" çarpmak.
2- Arabadaki bir suçlunun, zarar getiremeyecek bir şekilde araçtan indirilmesidir hocam. Biriniz araçta kalır ve megafonla konuşup kontağını kapatmasını ister. Kontak kapanınca sürücü koltuğunda oturmayan kişi iner ve şahsı tutuklar.
 
Sorunun cevabını merak edenler olabilir diye yazayım dedim:

1. RAM manevrası; RAM manevrası, genellikle ağır suçlulara, PİT manevrası uygulandıktan sonra kaçan şahıs hala durmuyorsa veya PİT manevrası etkisiz kaldıysa RAM manevrası dediğimiz "SERT" bir şekilde aracın ön ve arka kapı arasındaki bölgeye veya aracın arka lastik bölgelerine aracı kullanılamaz hale getirmek amacı ile uygulanan manevradır.

2. Felony Stop; Şüpheli bir aracın çevrilmesi ve kontrol edilmesi duru mudur? Genel olarak aranan şahısların, silahlı ya da şüpheli kişilerin bulunduğu araçlara uygulanmalıdır.
10-66 Felony Stop'a detaylı bir örnek vermek gerekirse, adam yaralama suçundan aranan bir şahsın aracın içerisinde gördünüz ve aracı sağa çektirdiniz.
Kişilere ya da kişiye araçta beklemelerini ve hareket etmemeleri konusunda ihtar verilir.
Telsizden 10-66 Felony stop durumu için destek birim talep edilebilir. (*Adam 1: Kırmızı sultan 10-66, 10-72 talebinde bulunuyoruz 10-20 Alta St.
*Adam 1: Kırmızı sultan 10-66, 10-72 talebinde bulunuyoruz 10-20 Alta St.)
Minimum 4 birim geldikten sonra Felony Stop'a başlanmalıdır. (Mevcut personel sayısına göre degişebilir.)Felony stop başlatan birimin yanındaki personel megafonu alarak araç sürücüsüne camı açmasını ve arabanın motorunu durdurup anahtarı camdan dışarıya atmasını söyler.
Araç sürücüsünün sol eliyle camı dışarıdan açmasını ve ellerini göstererek araçtan inmesi ihtar edilir, şahıs araçtan indikten sonra ellerini ensesinde birleştirip personele arkasını dönmesi istenir.
Şahıs araçtan indikten sonra Felony Stop'u gerçekleştiren personel hariç diğer personeller ya da duruma göre yanındaki personel araçtan iner ve cover alarak silahlarını şüpheliye doğrulturlar.
Ani bir hareket yapması ya da direktiflere uymaması durumunda şüpheliye ölümcül güç kullanılacağı, ateş edileceği net bir şekilde ihtar edilir.(Bu ihtardan sonra yanınızdaki rütbeli aksini söylemediği sürüce şüpheliye, ateş izniniz bulunmaktadır.
 
Lincoln halinde pullover yapmış bir polis memuru araca nasıl yaklaşmalı?
Lincoln halinde pullover yapmış bir polis memuru araca nasıl yaklaşmalı ?
 
Aktif operatör sizsiniz ve bir banka soygunu ihbarı geliyor. Aktif hatta olan birimleri nasıl yönlendireceğinizi uygun şekilde sıralayınız. Cevaplar mısınız?
 
Mesai dışında zaman geçiriyorsunuz. Bu sırada önünüzde bıçaklı iki şahıs kavga ediyor. Ne yaparsınız?

Cevaplar mısınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı