FiveM time out sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

UltraGenerall

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2020
Mesajlar
44
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800X3D - Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 - Asus ROG Strix x570-E Gaming - Corsair Vengeance RGB RT 32GB 4000MHz DDR4 (4x8GB) - ASUS ROG Strix 4070Ti 16GB OC - Samsung 980 Pro 500GB x2 (Raid 0) - Asus ROG-STRIX-850G 850W 80+ Gold - Corsair iCue 4000X Kasa - Logitech C920 HD Pro - Asus ROG Strix Scope RX Red Optik Switch Klavye - Asus ROG Strix Gladius III Wireless RGB Gaming Mouse - Razer Kraken Tournament Edition
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Pazarlama ve Organizasyon Direktörü
Selam dostlar. FiveM'de özellikle son 5-6 haftadır time out sorunu yaşıyorum. Sorunu şöyle özetleyim; role girdikten ortalama 35 - 45 dakika sonra (bu zaman aralığında oluyor sürekli) birden FiveM kendini kapatıyor. Tekrar girmeye çalıştığımda FiveM'de hex ID'min halen sunucuya bağlı olduğuna dair hata alıyorum. Yaklaşık 1 dakika sonra sunucu loglarına time out hatası düşüyor. Logları kontrol ettiğimde sunucuda olduğum uyarısını aldığım anda sunucuya bağlanmaya çalıştığımı görebiliyorum. Yani sunucudayken sunucuya bağlanmaya çalışıyorum. Sonrasında sunucudan düşünce tekrar bağlanabiliyorum. FiveM herhangi bir hata vermiyor. Bir hata kodu çıkmıyor. Direk bir anda kapanıyor. Log kayıtlarını ekledim bakabilirsiniz. Sistemimi parça parça topladım yeni sayılır. Ryzen 5 3600X işlemci var 4,10 olarak kullanıyorum. 32 GB (2x16) Corsair 3200MHz RAM var. Cooler Master sıvı soğutma kullanıyorum. A2000 M.2 SSD var. Cooler Master Elite V4 600 Watt PSU var. Kasamda hava akışı gayet iyi sıvı soğutmanın fanlarıyla birlikte 6 tane fan var (ekran kartı hariç) ekran kartım GTX 1060 3GB. Ekran kartı sıcaklığım sabit 60 dereceyi geçmiyor. Fan yapılandırmasını ona göre ayarladım. Yaklaşık 1 ay kadar önce termal macununu yeniledim. CPU sıcaklığım en fazla 55 derece oluyor oyundayken. SSD sağlığım %99. defalarca format attım. GTA'yı FiveM'i sildim yeniden yükledim olmadı. Bu arada sistem de, GTA da, FiveM de hepsi SSD'de kurulu. Boş yerim de var 200GB kadar. FPS'imi 60'a sabitledim sorun değişmedi. Serbest bıraktığımda da 80-90 arası FPS alıyorum. Bu arada TTNET kullanıyorum ve kablolu bağlantım var. Ping ortalama 5ms civarı, download hızım 40-50 Mbps arasında değişiyor. Upload hızım 6-8 Mbps arası. Turkcell 4, 5G ile de denedim onda da yaklaşık download 90, upload 60 Mbps civarı aldım yine aynı sorunu yaşadım. Sunucudan kaynaklandığını düşünerek farklı bir sunucuda denedim orada da aynı sorunu yaşadım. Var mıdır bir çözüm yolu olan?
 

Dosya Ekleri

  • iPad.png
    iPad.png
    30,9 KB · Görüntüleme: 201
  • LOG1.PNG
    LOG1.PNG
    44,4 KB · Görüntüleme: 248
  • LOG2.PNG
    LOG2.PNG
    32,1 KB · Görüntüleme: 211
  • ttnet.png
    ttnet.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 190
Sunucu yakın arkadaşlarımın. Sunucuda da bu hatayı alan insanlar var ancak benim kadar sık almıyorlar. Günde en fazla 1 ya da 2 kez alıyorlar. Bazen hiç almıyorlar. Paket sahipleriyle iletişime geçtiğimizde hatanın FIVEM kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Ama şahsi fikrim öyle olsa herkes aynı sorunu benim kadar sık yaşamalı. Farklı bir sunucuda da aynı hatayı aldığım için kendi sistemimde sorun aramaya başladım ama bulamadım açıkçası.
 
Sunucu yakın arkadaşlarımın. Sunucuda da bu hatayı alan insanlar var ancak benim kadar sık almıyorlar. Günde en fazla 1 ya da 2 kez alıyorlar. Bazen hiç almıyorlar. Paket sahipleriyle iletişime geçtiğimizde hatanın FiveM kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Ama şahsi fikrim öyle olsa herkes aynı sorunu benim kadar sık yaşamalı. Farklı bir sunucuda da aynı hatayı aldığım için kendi sistemimde sorun aramaya başladım ama bulamadım açıkçası.

Uzun bir süre oldu ama son zamanlarda sizinle aynı sorunla karşı karşıyayım, bir çözüm bulabildiniz mi acaba?
 
Uzun bir süre oldu ama son zamanlarda sizinle aynı sorunla karşı karşıyayım, bir çözüm bulabildiniz mi acaba?
ben eskiden yaşamazdım. Fakat şimdi bu sorun baş belası oldu. Hangi serverda olursam olayım 4-5 dakka içinde timed out'tan atıyor beni. Youtubede ki çözümleri denedim fakat bi faydası olmadı. Silip yüklüyorum fakat herhangi bi fayda sağlamadı. Yakın zamanda internetimizi değiştirdik acaba ondanmıdır bilmiyorum. Yakın zamanda herhangi bir telefon internetiyle oyuna bağlanıp tekrar deniyeceğim. Bu arada yardım ederseniz çok sevirim..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı