FiveM'de 16 GB RAM yetersiz kalıyor

• Konuyu başlatan p1ablo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 85

p1ablo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Modeli EXCALIBUR G770
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-12H CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 6 Çekirdek
İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 11 Pro
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 16,0 GB
GTX 3050 TI
merhaba, sistemimde tek slot şeklinde 16 GB RAM bulunuyor. FiveM oynarken arka planda Spotify, Google Chrome gibi uygulamaları açtığımda RAM kullanımı 16 GB'a kadar yükseliyor ve bu durum FPS düşüşlerine neden oluyor. Arka plandaki tüm uygulamaları kapattığımda ise boş arazilerde 120 FPS alabilirken, şehir içlerinde FPS 60'a kadar düşüyor.

Bu tek slot RAM'in yanına bir adet daha 16 GB RAM eklersem bu sorunlar düzelir mi? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemimde tek slot şeklinde 16 GB RAM bulunuyor. FiveM oynarken arka planda Spotify, Google Chrome gibi uygulamaları açtığımda RAM kullanımı 16 GB'a kadar yükseliyor ve bu durum FPS düşüşlerine neden oluyor. Arka plandaki tüm uygulamaları kapattığımda ise boş arazilerde 120 FPS alabilirken, şehir içlerinde FPS 60'a kadar düşüyor.

Bu tek slot RAM'in yanına bir adet daha 16 GB RAM eklersem bu sorunlar düzelir mi? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Yüksek ihtimal ile evet bir 16 GB daha eklerseniz rahatlayabilir.

Sistem özellikleri nedir?
5060 ti ryzen 7 5700x

Hocam akıcılık belirgin şekilde artar ama oyuna göre FPS düşüşleri tamamen ortadan kalkmayabilir.
Bana lazım olan arkada başka uygulamalar da açabilimem ve fps düşmemesi ramin fiyatı az deil 4k ona göre alıcam birde şuanda sadece ram tek slot

5060 Ti Ryzen 7 5700X.

Bana lazım olan arkada başka uygulamalar da açabilimem ve FPS düşmemesi RAM'in fiyatı az değil 4K ona göre alacağım bir de şu anda sadece RAM tek slot.

FiveM'de sunucudan sunucuya performans değişir kimisinin optimizasyonu daha iyidir kimisinin değildir RAM'ler şu an evet az para değil ama 16 GB RAM bugünlerde oyunlar için artık yetersiz eninde sonunda almak zorunda kalacaksınız çift kanaldan dolayı bir FPS artışı ve RAM arttığından bir FPS artışı daha gelecektir.

FiveM'de sunucudan sunucuya performans değişir kimisinin optimizasyonu daha iyidir kimisinin değildir RAM'ler şu an evet az para değil ama 16 GB RAM bugünlerde oyunlar için artık yetersiz eninde sonunda almak zorunda kalacaksınız çift kanaldan dolayı bir FPS artışı ve RAM arttığından bir FPS artışı daha gelecektir.

Evet, FPS değeri sunucudan sunucuya değişebiliyor. Benim oynadığım sunucuda durum anlattığım şekilde oluyor. Örneğin paylaştığım fotoğrafta hastanedeyim ve arka planda açık bazı uygulamalar var. RAM kullanımının ne kadar yükseldiğini görebilirsiniz.

Fakat bazen sadece RAM’den kaynaklanmıyor gibi de geliyor. Örneğin RX 580 ekran kartı kullanan arkadaşımla aynı FPS’leri alıyoruz. Benim sistemim yaklaşık 40.000 TL değerindeyken onun sistemi 20.000 TL civarında. Bu yüzden bazen kendi sistemimde bir sorun mu var diye düşünmeye başlıyorum.

Ayrıca YouTube’da aynı sistemle yapılan oyun testlerinde benim aldığım FPS’ler ile videodaki sonuçlar bile birbirini tutmuyor. Bu durum da kafamı karıştırıyor.

1764185821983.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı