FiveM'de arkadaşlar arası local sunucu nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan fair0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 500

fair0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Üreticisi: CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S
Sistem Modeli: CASPER NIRVANA DESKTOP
Sistem Tür: x64-based PC
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-4160 CPU @ 3.60GHz, 3600 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S 4.6.5, 8.08.2014
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 12,0 GB
Bağdaştırıcı Açıklaması AMD Radeon RX 580 2048SP
Merhaba, ben başlıkta belirtiğim gibi local sunucu yapmak istiyorum sunucu kiralamadan. İnternetteki videolar hepsi RP sunucusu kuruyor. Ben sadece internetten bulduğum araba ve eğlenceli scriptler indirerek arkadaşlarımla eğleneceğim ve film dizi gibi klip çekeceğim. Bunun bir yolu var mı? Varsa arkadaşlarım bir şey indirmeleri gerek mi? Yoksa RP sunucusuna girer gibi bütün script ve modlar iner mi?

Sanal sunucu kiralayıp, isteğinize uygun paketi kurup oynayabilirsiniz. Bütün scriptler sunucuya girerken otomatik olarak iner. Arkadaşlarınızın FiveM ve GTA 5 harici herhangi bir şey indirmesine gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal sunucu kiralayıp, isteğinize uygun paketi kurup oynayabilirsiniz. Bütün scriptler sunucuya girerken otomatik olarak iner. Arkadaşlarınızın FiveM ve GTA 5 harici herhangi bir şey indirmesine gerek yok.

Sunucu kiralamadan local bir şekilde yapmanın yolu yok mu illaki kiralamam mı gerek?

Aşağıda bıraktığım linklerden örnek bir sunucu kurmayı öğrenebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekstra FiveM scriptleri vesaire için.

Sitesine bakabilirsin.
Fakat arkadaşlarının bu sunucuya erişebilmesi için bir makineye ihtiyacın var.
Bildiğiniz, güvendiğiniz bir hosting firmasından sunucu alabilirsiniz. (eğer bilmiyorsanız size bir firma önerebilirim)

Sunucu kiralamadan local bir şekilde yapmanın yolu yok mu illaki kiralamam mı gerek?

Kendi modeminizden port açmanız gerekiyor, bu da bir güvenlik sorunu yaratır.

Local bir şekilde açmanın bir yolu var ama güvenli değil, asla tavsiye etmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda bıraktığım linklerden örnek bir sunucu kurmayı öğrenebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ekstra FiveM scriptleri vesaire için.

Sitesine bakabilirsin.

Fakat arkadaşlarının bu sunucuya erişebilmesi için bir makineye ihtiyacın var.

Bildiğiniz, güvendiğiniz bir hosting firmasından sunucu alabilirsiniz. (eğer bilmiyorsanız size bir firma önerebilirim)

Kendi modeminizden port açmanız gerekiyor, bu da bir güvenlik sorunu yaratır.

Local bir şekilde açmanın bir yolu var ama güvenli değil, asla tavsiye etmem.

Hamachi gibi bir şey olur şanmışım biraz zor 1-2 saatlik eğlence için fazla gibi teşekkür ederim.

• Hamachi falan kurup yapabilirsin ama tavsiye etmiyorum. Arkadaşlarınla oynayacaksın zaten ondan dolayı ucuz yollu sanal sunucu alman daha mantıklı.

Steam'den 2-3 dolarlık oyunları CS kasa düşürerek almaya çalışıyoruz belki ileride yaparım teşekkürler.

Hamachi gibi bişi olur şanmışım biraz zor 1-2 saatlik eğlence için fazla gibi Teşekkür ederim
Evet, Hamachi ile açabilirsin fakat şu sorunları yaşayabilirsin

• Performans sıkıntısı olabilir çünkü Hamachi sanal bir ağ kullanır.
  • Hamachi bazen gecikmeye neden olabilir, port yönlendirme ile direkt internet IP’ni kullanman daha stabil olur.

Ayrıca FiveM sunucuları çok fazla RAM tüketir, eğer sisteminiz iyi değilse (16 gb+) tavsiye etmem hem FiveM hem sunucu çok fazla ram tüketimine sebep olur bu da Performans kayıbı yaşatabilir.

Ama eğer klip çekeceksen, FiveM yerine orijinal GTA 5'te "private room" kurabilirsin.

GTA 5 private room nedir? Online olsa daha iyi olurdu çünkü araba sürüşleri karakter dövmelerde modları tam kullanamadığım için yanımda 2 3 kişi olursa daha rahat olurdum sanırım. Bir de arkadaşlarım bu tür dosya kurulumlarında biraz bilgileri eksik oldugu için kurulumu ben anlatıyorum. Her türlü geri silip normal GTA 5 Online da oynamak istiyecekler onlar için sil yükle çile olur.

Gta online'ın private hali sadece invite attığınız kişiler girebiliyor "Invite Only Session" olarak geçiyor

Esc > Online > Find New Session > Invite Only Season

olması lazım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı