FiveM'de RAM kullanımı normal mi?

İşletim sistemi
Windows 11

Wnairz

Kilopat
Makaleler
1
RAM
16 GB 2400MHZ
Ekran kartı
RX 6700
Anakart
B460M PRO
İşlemci
i5 10400F
Merhaba. FiveM oynarken RAM kullanımım fulleniyor. Ekte paylaştığım şekilde. Sizce bu normal mi? Çünkü sürekli ya oyunum çöküyor ya da HUD menüleri çöküyor.

1708369166354.png

1708369102174.png

RAM kullanımının pek düşeceğini sanmam, FiveM tam bir RAM canavarı ama DDR5 5400 yaptığınız zaman oyun daha akıcı olacaktır, araç sürerken vs. drop yiyorsanız eğer geçecektir.

Ya benim en büyük problemim mesela daha az önce yaşadığım HUD çökme durumu. Aracımın kilidini açtığım anda ekran saliselik beyaz oluyor ardından oyuna sonradan eklenen can göstergesi, telsiz, telefon, kısaca HUD'ların hepsi gidiyor. Bunun çözümünü biliyor musunuz?

Ya benim en büyük problemim mesela daha az önce yaşadığım HUD çökme durumu. Aracımın kilidini açtığım anda ekran saliselik beyaz oluyor ardından oyuna sonradan eklenen can göstergesi, telsiz, telefon, kısaca HUD'ların hepsi gidiyor. Bunun çözümünü biliyor musunuz?
Karşılaşmadığım durum, pek bir şey diyemem ama FiveM hatalarının çoğu işlemci ve ram kaynaklı. İşlemcinizin yeterli olduğunu görüyoruz bu yüzden Ram hızından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. oyun HDD üzerinde kuruluysa ona da dikkat edin, diskiniz eskiyse ve performans kaybı yaşanıyorsa anlık takılmalar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı