Fiverr'dan nasıl ödeme alınır?

LorrieNN

Hectopat
Yer
Kaer Morhen
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12450H - GTX 1650 - 16 GB Ram - 1 TB M.2 SSD - Excalibur G770
Meslek
Öğrenci
Fiverr'da ilan oluşturdum. Birkaç kişi yazdı ama hepsi aynı şeyi yazıp mailimi istedi dolandırıcı olduklarını düşünüp cevap vermedim. Fakat birisi ciddi bir şekilde yazdı ve bir paketimi satın aldığını sonra da bir ekran görüntüsü attı. QR kodunun ortasına Fiverr logosu var ve QR kodu okuttuğumda şöyle bir uzantılı ile şöyle bir siteye gittim. Ödeme almam için kart bilgilerimi istiyor. Bana pek inandırıcı gelmedi ama Fiverr'dan daha önce ödeme almadım. Bu normal mi nasıl oluyor?
1739359986887.png

1739360004151.png

1739360018868.png

Ayrıca 3-4 dakikada bir birileri yazıyor hangilerinin gerçek olduğunu nasıl anlayacağım?

Ödeme almam için kart bilgilerimi istiyor.

Hepsi dolandırıcı. Fiverr tüm işlemlerin direkt kendi siteleri üzerinden gerçekleşmesi gerektiğini, sizden iletişim bilgilerini talep edenlerin ise dolandırıcı olduğunu söylüyor. Kredi kartı bilgilerini sakın girmeyin.

Burada ödemeyi nasıl alacağınız hakkında bilgiler mevcut. Türkçe çevirisi bulunmamakta. İngilizce anlamıyorsanız çeviri kullanabilirsiniz.

@reptile Sağolun hocam. Banka havalesi yöntemini ekledim az önce para çekmek için. İlanımı yeni yayınladım ama çok kişi yazıyor. Eğer gerçek biri gelirse nasıl anlayacağım? Ve birisi ilanımı sipariş verdiğinde tam olarak nereden siparişi görebilirim?

Hepsi dolandırıcı. Fiverr tüm işlemlerin direkt kendi siteleri üzerinden gerçekleşmesi gerektiğini, sizden iletişim bilgilerini talep edenlerin ise dolandırıcı olduğunu söylüyor. Kredi kartı bilgilerini sakın girmeyin.

Burada ödemeyi nasıl alacağınız hakkında bilgiler mevcut. Türkçe çevirisi bulunmamakta. İngilizce anlamıyorsanız çeviri kullanabilirsiniz.
Katılıyorum. Aynısını Upwork de diyor, hatta en son 2021-2022-2023 civarlarında Upwork başka yerlerden ödeme yapmak isteyen hesaplara çok ciddi bir şekilde ban atıyordu. Hala da atıyordur muhtemelen.

Eğer gerçek biri gelirse nasıl anlayacağım?

Benim anladığım kadarıyla satın alma ve ödeme mantığı aynı Steam'deki Pazar gibi işliyor. Alıcılar sipariş verdiğinde ödemeyi ilk olarak Fiverr'a yapıyor. Sipariş tamamlandıktan sonra ise Fiverr ödemenin %80'ini sizin hesabınıza yatırıyor. Bunun dışında sizden e-posta adresini, kredi kartı bilgilerini talep edenler net dolandırıcı. Gerçek biri dediğiniz kişiler bu şekilde ayırt edilebilir.

Ve birisi ilanımı sipariş verdiğinde tam olarak nereden siparişi görebilirim?

Şöyle bir bilgiye ulaştım.

Fiverr, Alıcı Talepleri yerine Özet Al özelliğini başlattı.

Brief Al özelliğini etkinleştirmek için, > İşim > İşler > Sağ üst kısma bakın, “Briefleri Ayarla” seçeneği olacak > Etkinleştirin ve kendi seçtiğiniz Fiyatı Ayarlayın (Resme bakın). İşle eşleşirse Fiverr sizi bilgilendirecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı