Fixing C: Stage 1 999 saat görünüyor

mapow

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar disk, CMD'den kontrol ettiğimde donanımsal olarak sorunsuz fakat 'dirty' olarak görünüyor. C diskini hatalar icin kontrol ettirdiğimde de sorun var görünüyor fakat PC'yi yeniden başlatıp düzeltmesine izin verdiğim zaman süre 45 dakika olarak başlyıp 515. dosyaya gelince süresi 999 saate fırlıyor ve yaklaşık 1 saat bıraktığımda ise dosya sayısı 570'lere cıkıyor fakat süre hala 999 saat görünüyor. Güvenli mod chkdsk vs. hepsini denedim hiçbiri çözmedi, bilgisayardan iyi anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Görmek istersiniz diye fotoğrafı ekledim. Bu arada taranan C diski SSD.

NOT: Bu hatayı ilk olarak Windows 11 de almaya başladım ve format atmak düzeltir sandım ama format atıp Windows 10'a geçirmeme rağmen sorun devam etmekte.

IMG_20230926_000615.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar disk CMD'den kontrol ettiğimde donanımsal olarak sorunsuz fakat 'dirty' olarak görünüyor. C diskini hatalar icin kontrol ettirdiğimde de sprun var görünüyor fakat PC yeniden başlatıp düzeltmesine izin verdiğim zaman süre 45 dakika olarak başlyıp 515. dosyaya gelince süresi 999 saate fırlıyor ve yaklaşık 1 saat bıraktığımda ise dosya sayısı 570'lere cıkıyor fakat süre hala 999 saat görünüyor. Güvenli mod chkdsk vs. hepsini denedim hiçbiri çözmedi, bilgisayardan iyi anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Görmek istersiniz diye fotoğrafı ekledim. Bu arada taranan C diski SSD.

Eki Görüntüle 1957207

Merhaba,

Diskinizde fiziksel bir sorun var gibi görünüyor sanırım okuma işlemi sırasında belirli bir dosyalarda hata mevcut ve bu hata onarımı yavaşlatıyor, lütfen cihazınızı tamamen biçimlendirin veya uzunca bir süre bu işlemde bırakın ve sonucu takip edin ama cihazı biçimlendirmek en iyi çözüm yollarından biri. Çünkü biçimlendirme sırasında eğer kurulum tamamlanmazsa Disk'de fiziksel bir arza olduğu anlaşılmış olur.

İyi sosyaller.

Merhaba,

Diskinizde fiziksel bir sorun var gibi görünüyor sanırım okuma işlemi sırasında belirli bir dosyalarda hata mevcut ve bu hata onarımı yavaşlatıyor, lütfen cihazınızı tamamen biçimlendirin veya uzunca bir süre bu işlemde bırakın ve sonucu takip edin ama cihazı biçimlendirmek en iyi çözüm yollarından biri. Çünkü biçimlendirme sırasında eğer kurulum tamamlanmazsa Disk'de fiziksel bir arza olduğu anlaşılmış olur.

İyi sosyaller.
Kusura bakmayın bilgisayardan pek anlamıyorum, biçimlendirmeden kastınız nedir ve nasıl yapılır biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın bilgisayardan pek anlamıyorum, biçimlendirmeden kastınız nedir ve nasıl yapılır biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tekrar merhaba,

Lütfen bilgisayarınızı formatlayınız.

EK: minimum 8 GB USB bellek ve bir Windows imaj dosyası daha sonra imaj dosyasını USB belleğinize yazdırın, bilgisayarınızı USB belleğiniz üzerinden başlatın ve format ekranına geçin. Daha fazla ayrıntı için "Google: Nasıl format atılır?" şeklinde aratarak bilgi edinebilirsiniz.

İyi sosyaller.

Tekrar merhaba,

Lütfen bilgisayarınızı formatlayınız.

EK : minimum 8 GB USB bellek ve bir Windows imaj dosyası daha sonra imaj dosyasını USB belleğinize yazdırın, bilgisayarınızı USB belleğiniz üzerinden başlatın ve format ekranına geçin.

İyi sosyaller.
Asıl gönderide de bahsettiğim gibi hatayı almaya Windows 11 kuruluyken başladım ve sizin söylediğiniz gibi flash bellek yoluyla format attım ve Windows 10 kurdum fakat hata devam ediyor. Kurulumu youtube üzerinden izkediğim videoya göre tamamladım, bir adım kaçırdığımı sanmıyorum. Bu diskte fiziksel bir hatanın varlığına mı işaret ediyor?

Asıl gönderide de bahsettiğim gibi hatayı almaya Windows 11 kuruluyken başladım ve sizin söylediğiniz gibi flash bellek yoluyla format attım ve Windows 10 kurdum fakat hata devam ediyor. Kurulumu YouTube üzerinden izkediğim videoya göre tamamladım, bir adım kaçırdığımı sanmıyorum. Bu diskte fiziksel bir hatanın varlığına mı işaret ediyor?

Tekrar merhaba,

Bu durumda Disk'de fiziksel bir arza olma ihtimali düşüyor, format sırasında gerekli disk bölümlerini tamamen silmemiş olabilirsiniz veya kullandığınız imaj dosyası hatalı olabilir ve Windows'un dosyalarını bozmuş olabilir lütfen temiz bir format atarak tekrar deneyin, tüm diskleri seçip "sil" diyerek tekrar oluşturun.

İyi sosyaller.

Tekrar merhaba,

Bu durumda Disk'de fiziksel bir arza olma ihtimali düşüyor, format sırasında gerekli disk bölümlerini tamamen silmemiş olabilirsiniz veya kullandığınız imaj dosyası hatalı olabilir ve Windows'un dosyalarını bozmuş olabilir lütfen temiz bir format atarak tekrar deneyin, tüm diskleri seçip "sil" diyerek tekrar oluşturun.

İyi sosyaller.

Şimdi siz bahsedince aklıma geldi, ISO dosyasını indirmeye çalışırken ilk indirişimde hata vermişti dolayısıyla tekrar indirip öyle format atmıştım, belki ondan kaynaklanan bir sorun olabilir. Yarın tekrardan temiz bir format atmaya çalışacağım..Tüm yardımların için çok teşekkür ederim. ^^

Şimdi siz bahsedince aklıma geldi, ISO dosyasını indirmeye çalışırken ilk indirişimde hata vermişti dolayısıyla tekrar indirip öyle format atmıştım, belki ondan kaynaklanan bir sorun olabilir. Yarın tekrardan temiz bir format atmaya çalışacağım. Tüm yardımların için çok teşekkür ederim. ^^

Tekrar merhaba,

Rica ederim geri dönüşünüzü bekleyeceğim.

İyi sosyaller.

Selamlar, formatı temiz bir dosya ile tekrar atmama rağmen sorun çözülmedi. Sorunun diskte meydana gelmiş fiziksel bir hasardan dolayı olma ihtimali büyük, henüz kontrol etmedim. Tüm yardımların için teşekkür ederim.
İyi sosyaller.

Selam, formatı temiz bir dosya ile tekrar atmama rağmen sorun çözülmedi. Sorunun diskte meydana gelmiş fiziksel bir hasardan dolayı olma ihtimali büyük, henüz kontrol etmedim. Tüm yardımların için teşekkür ederim.
İyi sosyaller.

Tekrar merhaba,

Sorunun sebebi Disk'in okuma yazma sırasında doğru çalışmaması ve hatalı yazma işlemi gerçekleştirmesinden kaynaklanıyor gibi görünüyor, yeni bir disk ile deneyiniz.

İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı