Fiyat performans işlemci, RAM, anakart önerisi

Bütçe
5500

Wialony

Centipat
Daha fazla  
Ben bilgisayarıma zamanında NVIDIA 1650 Super aldım ve şu an işlemcim darboğaz yapıyor. İşlemci değiştirsem anakartım yetmiyor anakart değişsem RAM'ler DDR3 olduğu için değişmesi gerekecek haliyle bayağı masraflı bir çıkmaza girdim. Anakart AM4 soket almayı düşünüyorum. Bana birbiriyle uyumlu ve hızlı şekilde çalışacak fakat toplam fiyatı 5-5.5k arasını geçmeyecek fiyat performans bir öneride bulunabilir misiniz?

AMD işlemci için bunlara bakılabilir. Eğer 2x8 3600 MHz CL18 RAM bulabilirseniz Ryzen işlemci için daha iyi olur. B450M-A II'yi sipariş ederken BIOS güncellemelerini isteyebilirsiniz veya aldığınızda BIOS Flashback ile güncelleyebilirsiniz.

AMD işlemci için bunlara bakılabilir. Eğer 2x8 3600 MHz CL18 RAM bulabilirseniz Ryzen işlemci için daha iyi olur. B450M-A II'yi sipariş ederken BIOS güncellemelerini isteyebilirsiniz veya aldığınızda BIOS flashback ile güncelleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Konuya biraz yabancıyım da bu B450M-A II'da neden BIOS güncellemesi gerekiyor tam olarak?

Teşekkür ederim.
Konuya biraz yabancıyım da bu B450M-A II'da neden BIOS güncellemesi gerekiyor tam olarak?
Basitçe B450 anakartlar Ryzen 5000 serisinden daha önce çıktığından dolayı. Üreticiler isterse anakartlarına BIOS güncellemeleri sağlayıp anakartlarının yeni işlemcileri desteklemelerine yardımcı olabiliyor. ASUS Prime B450M-A II'nin üreticisi adı üstünde ASUS ve bu yardımı sağlıyor. Ya sipariş ederken güncellemelerini isteyin ya da anakart geldiğinde BIOS Flashback ile güncelleyin, BIOS Flashback kullanmayı bilmiyorsanız ASUS'un kendi sitesinde rehber var. Eğer eski nesil Ryzen bir işlemciniz varsa bilgisayardan da güncelleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Flashback kullanımı çok basit ben olsam kendim yapardım. Kısaca USB'ye bios dosyasını attıktan sonra anakartın ilgili girişine USB'yi takıp sisteme güç verip ardından bir tuşa basarak güncellemeyi başlatabiliyorsunuz.

Basitçe B450 anakartlar Ryzen 5000 serisinden daha önce çıktığından dolayı. Üreticiler isterse anakartlarına BIOS güncellemeleri sağlayıp anakartlarının yeni işlemcileri desteklemelerine yardımcı olabiliyor. ASUS Prime B450M-A II'nin üreticisi adı üstünde ASUS ve bu yardımı sağlıyor. Ya sipariş ederken güncellemelerini isteyin ya da anakart geldiğinde BIOS flashback ile güncelleyin, BIOS flashback kullanmayı bilmiyorsanız ASUS'un kendi sitesinde rehber var. Eğer eski nesil Ryzen bir işlemciniz varsa bilgisayardan da güncelleyebilirsiniz.

@Khapri anladım teşekkürler yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı