Kitap olarak ne önerirsiniz? Lise kitaplarındaki bilgileri bilmekteyim, onun dışında sadece Kuantum Fiziğini anlatan kitap arıyorum. İki ciltli veya tek ciltli kara cisim ışımasından özel görelilik, fotoelektrik, kuantum teorisi, atom altı parçacıkların hepsini bir arada anlatan bir kitap arıyorum. Teker teker araştırması çok zahmetli ve yorucu oluyor. Fiyatı da uygun olursa çok sevinirim.
Şimdilik İntegral, Türev bilgilerimle yetineceğim sanırım alan ve eğim hesaplama da çok işimize yarıyor. Bunları biliyorum, vektörler ve trigonometri bilgim de var. Yalnız tek sorunum okulla çatışması, çok az zamanım oluyor 8 saat ders bari 6 olsaydı 2 saat daha fazla zamanım olurdu bu yüzden uykusuz kalıyorum
Kitaba çok ihtiyacım var, yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada
palmeyayinevi.com: Palme Yayınevi Modern Kuantum Mekaniği | Palme Yayınevi J,J Sakurai, Jim Napolitano'nun yazdıkları kitap aklımda var. Sizce nasıl bir kitap, içeriği iyi midir?
Not:
www.nobelyayin.com: Kuantum Fiziği I || NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK ve
www.nobelyayin.com: Kuantum Fiziği II || NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK kitaplarını gördüm. Bunlar hakkında da bilginiz varsa paylaşın. Teşekkür ederim.
Güncel.
Günceldir.
Biraz zaman geçti ama yeni konu açmayayım dedim. Türev, İntegral çalışıyorum hala. Kompleks sayılar çalışmama gerek var mı diye soracaktım. Fizikte türevi, integrali kullanıyoruz ama kompleks sayıları hiç görmemiştim. Ayrıca Serway Fiziğin Mekanik ve EM kitaplarının arkasında da kompleks sayıları anlatmamışlar. Öğrenmek gerekir mi?