Fiziğim çok iyi ama kullanamıyorum

antoniomontana

Hectopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar ben futbol oynuyorum ve hocalarımdan hep oğlum şu fiziğini kullan artık cümlesini duyuyorum ve bundan gerçekten bıktım. Artık 13 yaşındayım boyum 1.79 62 kiloyum öneriniz var mıdır acaba?

Kalıbını nasıl ve ne şiddetle kullanamayacağını bilmediğin için karşındaki insana faul yaparım korkusu yaşıyor olabilirsin. Aslında korkmana gerek yok. Defans oyuncusuysan sert oynayabilirsin zaten.

Hocam birebir mücadelelerden kaçınmayın. Boyunuz uzun ve zayıf değilsiniz. Eğer sert oynarsanız sizden top almaya korkarlar. Hocanın demek istediği biraz daha sert oynamanız.

Kullanmaktan kastın ne tam olarak.

Ben forvetim omuz atmak vesaire gibisinden.

Kalıbını nasıl ve ne şiddetle kullanamayacağını bilmediğin için karşındaki insana faul yaparım korkusu yaşıyor olabilirsin. Aslında korkmana gerek yok. Defans oyuncusuysan sert oynayabilirsin zaten.

Ben gerçekten çok tecrubesizim ve daha U14 de 3. maçım ve ne yapacağımı bilmiyorum ve doğal olarak korkuyorum.

Futbolda kafa kafaya mücadele önemlidir, hocalarında bunu demek istemiş sanırım. Zarganaysan spora git kas yap, bir vurumluk halin olmasın ki adama omuz atabilesin. Ek olarak kafa golü egzersizi yap ki boyunun avantajını daha iyi kullanabilirsin.

Gerçekten kafa topuna cıkamıyorum dediğiniz çok doğru ama kalıp olarak gayet iyiyim spora da başlamıştım ama bir faydasını göremedim bacaklarım dışında.

Gerçekten kafa topuna cıkamıyorum dediğiniz çok doğru ama kalıp olarak gayet iyiyim spora da başlamıştım ama bir faydasını göremedim bacaklarım dışında.
Sizin yerinizde olsam kafa antremanı yapardım. Size aşırı katkısı olacak. Kafa golü atmak kolay değildir, ama kendinizi ispatlarsanız hocalarının gözüne daha iyi girebilirsiniz.

Ben forvetim omuz atmak vesaire gibisinden.
Ben de lisede forvet oynuyordum o zamanlar 184 civarı boyum 78 kilom vardı, top ayağımdayken kendimi rahat hissedemiyordum ancak topsuz alanda fiziğimle kendime alan açarak oynuyordum. Yani top senin bölgene gelmeye yakınsa fiziğini kullanıp kendine fırsat yaratmaktan çekinme. Boyun bence daha da uzar fiziğini kullanmayı öğrenirsen çok daha fazla gelişirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…