Fizik dersini anlamamak

Öncelikle matematiğiniz ne durumda? Eğer zayıfsa evvela onu geliştirin. Sonra konuyu iyi kavramaya; tanımları öğrenmeye, teoriyi oturtmaya çalışın. Her şeye rağmen soru çözemiyorsanız, öğretmen ya da sorularınızı çözdükten sonra size iyi anlatabilecek birinden destek alın. Zaten ilerlemenizi sağlayan genellikle çözemediğiniz soruların çözümü sırasında başkasının soruya yaklaşımını, metodolojisini öğrenmek ve sorunun mantığını (işlemleri ezberden ziyade) anlamaktır. Kısaca önce işlemleri anlamak için matematik, o işlemlerin ne sebeple türediğini ve ne işe yarayacağını anlamak için teori ve tanımlar ve en son soru çözümüyle tabiri caizse uygulamaya geçiş.
Not: Matematiğe ek olarak geometriyi de ihmal etmeyin. Zira şekiller başta olmak üzere kolaylık sağladığı gibi bazen zaruri de olabiliyor.
Matematiğim kötü değil, yani fen lisesindeyim ilk dönem 80 75 almıştım. Sorunum formülleri uygulamada diyebilirim, terimlere yabancılık çekiyorum. Matematikte her şey basitti bilinmeyenler bile artık kafamda çok kolay yerleşiyordu, fizikte sayı yok tamamem harflerle işlem var. Buna da alışamıyorum bir türlü.

Matematiğim kötü değil, yani fen lisesindeyim ilk dönem 80 75 almıştım. Sorunum formülleri uygulamada diyebilirim, terimlere yabancılık çekiyorum. Matematikte her şey basitti bilinmeyenler bile artık kafamda çok kolay yerleşiyordu, fizikte sayı yok tamamem harflerle işlem var. Buna da alışamıyorum bir türlü.
Sanırsam bizim hoca da formül dayayan tiplerden.

Bilginizi okulunuz veya notlarınız yansıtmaz. Onlar, ilgili sınavda öğretmeninizin seçtiği konu kıstasında uygulamanızı ölçmeye yarar. Tabi o da yerine göre mühimdir de bu müfredatta değil. Her neyse o tartışmaya girip kafanızı karıştırmak istemiyorum ama zaten güncel 11.sınıf matematik konularını da bilmediğim için neyi öğrendiğinizi tam bilemiyorum. Kaldı ki harfli ifadelerde zorlanıyorsanız ya matematiğiniz sandığınız kadar iyi değildir ya da teori ve tanımları kavrayamadığınız için ilgili ifadelerin neyi anlattığını anlamıyorsunuzdur ki bu durumda neyi aradığınızı ya da bulduğunuz sonucun ne olduğunu yorumlamanız pek mümkün olmaz. Yine aynı yere geliyoruz;
Kısaca önce işlemleri anlamak için matematik, o işlemlerin ne sebeple türediğini ve ne işe yarayacağını anlamak için teori ve tanımlar ve en son soru çözümüyle tabiri caizse uygulamaya geçiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00