Matematiği anlamamak

11. sınıfa kadar matematikten hep kıl payı geçecek notlar alırdım. 11. sınıfa geçtiğim zaman okuldaki hocamın anlatımı sayesinde matematiği sevmeye başladım ve şu an YKS'de en güvendiğim derslerimden biri matematik. Bence internet üzerinden çoğu hocayı dinleyip ve sana uygun olanı seçersen matematiğe olan nefretin gidebilir. Ön yargılı olma ve matematik yapabilen insanların senden zeki olmadığını unutma. Bir anda anlamamaya başladıysan ufak bir noktayı kaçırmışsındır. Spesifik olarak konuda anlamadığın yer hakkında konu açıp beni etiketlersen veya burada sorarsan yardımcı olmaya çalışırım.
Temelim zayıf hocam. İnanır mısınız, bazen nadir de olsa bölmede bile yanlış yapıyorum. Ama zaten genel olarak dersi sevmiyorum. Bir şekilde geçeceğiz, başka çare yok.

Hocam merhaba. Şöyle, canım matematik çalışmak istedi. Açtım konu anlatımını, ilk yerleri anladım; iyi hoş derken bir anda anlamamaya başladım. Böyle şey olmaz, bir şey anlamıyorum. Ekran başında düşüncelere dalıyorum. Canım çalışmak mı istemiyor, yoksa aptal mıyım, anlamadım.

Dikkat dağınıklığınız olabilir veya 90 dakika sonra insan beyni ister istemez odağını kaybeder.

İkisinden biri yaşanmış. Ne olursa olsun bir şeyi anlamadığınızda kendinizi aptal gibi hissetmeyin.

Temelim zayıf hocam. İnanır mısınız, bazen nadir de olsa bölmede bile yanlış yapıyorum. Ama zaten genel olarak dersi sevmiyorum. Bir şekilde geçeceğiz, başka çare yok.

Temeli YouTube üzerinden atabilirimiz. Geçen sene AYT matematikte 31 doğru yapmış biri olarak ben de daha ilkokulda öğrenilen bölmeyi yapmakta zorlandığım için bölme işlemlerini kafamdan yapıyorum. Üniversite hedefiniz nedir bilmiyorum ama bana soracak olursanız matematiğe olan ön yargınızı kırıp en temelden öğrenirseniz düşündüğünüzden çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Anlamadığınızı gidin bir sürü hocadan dinleyin, illaki birinden anlarsınız.

Temeli YouTube üzerinden atabilirimiz. Geçen sene AYT matematikte 31 doğru yapmış biri olarak ben de daha ilkokulda öğrenilen bölmeyi yapmakta zorlandığım için bölme işlemlerini kafamdan yapıyorum. Üniversite hedefiniz nedir bilmiyorum ama bana soracak olursanız matematiğe olan ön yargınızı kırıp en temelden öğrenirseniz düşündüğünüzden çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Anlamadığınızı gidin bir sürü hocadan dinleyin, illaki birinden anlarsınız.
Çok sağolun hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı