Fizik ile ilgili basit soru

Tam anlayamadım ama bir maddenin hacminin artmasından bahsediyorsunuz sanırsam. Hal değişimi dışında hacim arttıkça kütle de artar özkütle sabit kalır.
Yanlış anladınız sanırım. Ben de aynısını dedim. Hacim artar ama kütle artmaz. Bu yüzden özkütle değişir.
Hocam kütle de artar demişsiniz ben ona dedim. Hal değişimi dışında sıcaklık artınca hacim artıyor ama kütle değişmiyor bu yüzden özkütle azalır. Siz özkütle sabit kalır demişsiniz.
 
@Ester Hirsch
1660686195770.png

Bu soruda çok derin düşünmeye gerek yok. Dikey veya yatay bir çizgi çekin üç doğruyu da kapsayan, ardından d=m/v formülünden hesaplayın. Kütle veya hacimden birisi her 3 cisim için de aynı olduğu zaman diğer değişken cevabı verir. Hacimler eşitse kütlesi büyük olanın, kütleler eşitse hacmi küçük olanın yoğunluğu fazladır.
 
Dikey çizgi çekince aynı kütle için hangi hacimlere sahip olduklarını görürüz bu soruda. Aynı kütle ne kadar büyük bir hacimde varsa onun özkütlesi o kadar düşüktür. Veya formülden de aynı sonuca ulaşabiliriz. Sonrasında aynı kütledeki hacimlerini sıralamak ve özkütle sıralamasını da hacim sıralamasının tam tersi olarak yapmak da sonucu bulmak için yeterli.
Kolay gelsin hocam.


Inked1660686195770.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı