Fizik mi, fizik mühendisliği mi?

• Konuyu başlatan z3hr4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 131

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce başlıktakilerden hangisi daha mantıklı? YKS'ye girdikten sonra Almanya'ya gitme ihtimalim var, muhtemelen üniversiteyi Almanya'da okuyacağım. Ancak mesleğimi Türkiye'de icra edeceğim. O yüzden yine iş konusunda Türkiye şartlarını düşünmem gerekiyor. Türkiye'de hangisini, Almanya'da hangisini okumak mantıklı?
Ve bir de bilim insanı nasıl olunur, temel dal okuyarak mı?

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Peki bu iki bölüm arasında temel fark nedir?

Hocam kısacası örnek vereyim eğer üniversite de fizik hocası olmak istersen fizik bölümünden devam etmen daha iyi olur. Tabii sonrasında yüksek lisans vs var. Ama iş olarak bakıldığında bana göre fizik mühendisi daha kolay iş bulur. Çünkü fizik mühendisliği uygulamalı denilen bir meslek. Akademi olarak fizik. Fakat iş ve gelecek olarak bence fizik mühendisliği.

Hocam kısacası örnek vereyim eğer üniversite de fizik hocası olmak istersen fizik bölümünden devam etmen daha iyi olur. Tabii sonrasında yüksek lisans vs var. Ama iş olarak bakıldığında bana göre fizik mühendisi daha kolay iş bulur. Çünkü fizik mühendisliği uygulamalı denilen bir meslek. Akademi olarak fizik. Fakat iş ve gelecek olarak bence fizik mühendisliği.
Anladım, teşekkür ederim.

Hocam ben aynı soruyu fizik hocama sormuştum bana dedi ki.

Fizik bölümü işin biraz daha teori kısmı ile ilgileniyor. Yani fizik öğretmenliği olur veya üniversitede akademik kariyer olur bu tarz şeylere daha yatkın.

Ama fizik mühendisliği bölümü işin uygulama tarafına yöneliyor işte sanayide çalışma olsun veya işte şirketlerde uygulamalı olarak yani işin içine girerek çalışmaya daha yatkın olduğunu söylemişti.

Hocam ben aynı soruyu fizik hocama sormuştum bana dedi ki.

Fizik bölümü işin biraz daha teori kısmı ile ilgileniyor. Yani fizik öğretmenliği olur veya üniversitede akademik kariyer olur bu tarz şeylere daha yatkın.

Ama fizik mühendisliği bölümü işin uygulama tarafına yöneliyor işte sanayide çalışma olsun veya işte şirketlerde uygulamalı olarak yani işin içine girerek çalışmaya daha yatkın olduğunu söylemişti.
Teşekkür ederim cevabınız için. Yardımcı oldunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı