Bir fizikçi lisans eğitimini bitirdikten sonra her alanda ortalama fizik bilgisine sahip olur.(elektromanyetik teori, kuantum mekaniği, katıhal ve klasik mekanik) eğer yüksek lisansı istediğin veya yönelmek istediğin alana göre yaparsan birçok mühendislikten çok daha fazla teorik bilgiye sahip olursun. Ayrıca fizik okurken bölümden daha çok kendini nasıl geliştirdiğine bağlı bir durum. Bölümde yazılım öğretilmiyor fakat yazılım öğrenen birçok kişi quantum computing öğrenerek bir yazılımcıdan çok daha kalifiye insan olabilir. Bir makine mühendisi bir fizikçiden daha ağır fizik görür olayı tamamen yanlış. Bir makine mühendisi 4 yıl boyunca klasik mekanik üzerine eğitim alır fakat bir fizikçi klasik mekanik, elektrik-elektronik, kuantum mekaniği, katıhal ve istatistik gibi birçok alanda eğitim alıyor. Bir makine mühendisinin işi basit anlamda makine üzerine olur fakat bir fizikçinin işi sadece oturup fizik sorusu çözmek olmaz. Her alanda iş yapabilir fakat bu durum daha çok dediğim gibi öğrenciye düşüyor. Fizikçilerin aldığı eğitim sayesinde perspektifleri diğer bölümlere göre çok daha geniş oluyor. Ek olarak fizik okuyorsan doktora yüksek lisans yapmak istediğin o alanda uzmanlaşmak için gereklidir.
Bu konuda evet bir alanda ilerlemek gerekiyor. Ben teorik parçacık fizik alanında ilerlemek istiyorum bu yüzden yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünüyorum. Sen sağlık fiziği üzerine gitmek istiyorsan yüksek lisansını sağlık fiziği üzerine yapmak zorundasın çünkü lisans eğitimi sana her alanda fizik bilgisi verir fakat yüksek lisans ve doktora istediğin alanda uzmanlık verir.
İşte hocam ben de bundan korkuyorum.
Yüksek lisanıymış doktorasıymış derken yaş 30'u buluyor. Ama sanırım akademiden ilerleyeceksek doktora şart gibi.
Onun haricinde özel sektörde çalışmak için şart değil sanırım. Ya da kendi işini kuracaksa.
Ve de hocam daha çok teorik bilgisi oluyor ama önemli olan pratik bilgi değil mi?
Ve lisansta da olsa bi alana yoğunlaşmamız gerekmiyor mu?
Ayrıca mühendislik eğitimi vermiyorlar.
Ve her alandan biraz biraz bilmek yerine bi alanda derinleşmek daha mantıklı değil mi?
Makine mühendisi daha ağır görüyor demedim. O da ağır fizik görüyor sonuçta. İş görmez mi demek istedim de dediğiniz gibi bi alana yönelik veriyorlar mühendislikte.
Bölümde yazılım öğretilmiyor fakat yazılım öğrenen birçok kişi quantum computing öğrenerek bir yazılımcıdan çok daha kalifiye insan olabilir.
Tam tersi olmaz değil mi?
Ben fizikle bilgisayar müh. ya da makine ile bilgisayar müh. ÇAP yapmayı düşünüyorum ama kafam karışık.
Bir makine mühendisinin işi basit anlamda makine üzerine olur fakat bir fizikçinin işi sadece oturup fizik sorusu çözmek olmaz.
Hocam makineyi küçümsüyor musunuz? Zor bölüm. Alınırlar ama.

Geniş bi perspektif kazandırıyormuş. O yüzden ilgimi çekmişti. Bi de alanı bayağı geniş. Bilgisayar gibi.
İkisini birleştirirsem mükemmel olur diye düşünüyorum.