Fiziksel altın mı yoksa sanal altın mı alınmalı?

hakam45

Megapat
Katılım
3 Şubat 2016
Mesajlar
192
5-6 yıl birikim yapmayı düşünüyorum. Her ay banka uygulamasından gram altın mı almak mantıklı yoksa kuyumcudan çeyrek altın almak mı?
 
Hocam bence altın iyi bir yatırım değil ama altın alacaksanız fiziksel alın.
 
Bankayla yapılabilecek en iyi yatırım faizdir, bunun dışında hepsi zarardır.
Alakası yok. Şu an banka faizleri enflasyonun altında. Yani faize yatırdığınız para sürekli eksiye düşmeye devam edecek. Kısa vadede size canlı para sağlamış gibi gözükse de uzun vadede paranız erimiş olacak. En azından Türkiye gerçekleri bunlar.

Altın ve dolar paranızı sabit bir oranda korumanızı sağlar. Ani çıkışlar haricinde çoğu zaman kar getirmez. Benim tercihim amerikan borsalarında paranızı dolar olarak değerlendirmenizdir. Yatırım yapacağınız şirketleri iyi seçerseniz dolar artsa bile paranız zaten dolar üzerinde olduğundan ve dolar olarak işlendiğinden karınız da dolar olacaktır.

Örneğin 5 yıl önce 10bin tl ile altın almış olsaydınız şu an 100bin TL'niz olmuş olacaktı ama 5 yıl önce 10bin TL'yi dolara çevirip Microsoft'tan hisse alsaydınız paranız 200bin TL olacaktı.

Detaya girmeden böyle özetleyebilirim.
 
Alakası yok. Şu an banka faizleri enflasyonun altında. Yani faize yatırdığınız para sürekli eksiye düşmeye devam edecek. Kısa vadede size canlı para sağlamış gibi gözükse de uzun vadede paranız erimiş olacak. En azından Türkiye gerçekleri bunlar.

Altın ve dolar paranızı sabit bir oranda korumanızı sağlar. Ani çıkışlar haricinde çoğu zaman kar getirmez. Benim tercihim Amerikan borsalarında paranızı dolar olarak değerlendirmenizdir. Yatırım yapacağınız şirketleri iyi seçerseniz dolar artsa bile paranız zaten dolar üzerinde olduğundan ve dolar olarak işlendiğinden karınız da dolar olacaktır.

Örneğin 5 yıl önce 10bin TL ile altın almış olsaydınız şu an 100bin TL'niz olmuş olacaktı ama 5 yıl önce 10bin TL'yi dolara çevirip Microsoft'tan hisse alsaydınız paranız 200bin TL olacaktı.

Detaya girmeden böyle özetleyebilirim.

Adam altın demiş sen hisse diyorsun.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı