Fiziksel SIM'den ESIM'e geçmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan zOdiak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.406

zOdiak

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-13500H
16 GB RAM
RTX 4050 LAPTOP GPU
Şu an aktif olarak fiziksel SIM kullanıyorum ama yaşadığım (yaşadığımız) gbların gerçek dışı tüketimi biraz can sıkıyor.
Mobimatter, airalo gibi ESIM'ler tam olarak nasıl çalışıyor o konu hakkında net bilgim yok. Elimdeki fiziksel kartı iptal edip böyle bir hizmete geçiş yapmam mantıklı mı ya da böyle bir şey yapılabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam geçtiniz mi Esim'e? Ben Türk Telekom'un esim tarifesine geçmeyi düşünüyorum da. Emin olamadım ne gibi eksisi artısı var?

Şu an aktif olarak fiziksel SIM kullanıyorum ama yaşadığım (yaşadığımız) gbların gerçek dışı tüketimi biraz can sıkıyor.
Mobimatter, airalo gibi ESIM'ler tam olarak nasıl çalışıyor o konu hakkında net bilgim yok. Elimdeki fiziksel kartı iptal edip böyle bir hizmete geçiş yapmam mantıklı mı ya da böyle bir şey yapılabiliyor mu?
Ben Turkcell e-SIM kullanıyorum, bir fark göremedim.

T
Telefonu her resetlediğinde formatlarınızda e-SIM e para vereceksen geç. Fiziksel SIM daha mantıklı şu an her yönden.
Turkcellde e-SIMi 20 defaya kadar kullanabiliyorsun

Hocam geçtiniz mi Esim'e? Ben Türk Telekom'un esim tarifesine geçmeyi düşünüyorum da. Emin olamadım ne gibi eksisi artısı var?

Hocam geç oldu biraz ama ben degilde abim geçiş yaptı sorunsuz kullanıyor şu an 2. hat olarak.

Hocam geç oldu biraz ama ben degilde abim geçiş yaptı sorunsuz kullanıyor şu an 2. hat olarak.

İşi gereği iş hattı farklı ve malum IPhone'lere tek hatlı bu sebeple iş için olan hattı esim ve sorun yok.

Hocam burada aslında benim bahsetmeye çalıştığım şey şuydu bildiğimiz operatörler dışında, mobimatter örnek olarak alıp kullanmış olsam sorun olur muydu? Yani Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom aracılığı olmadan sadece mobimatter veya onun gibi herhangi bir sağlayıcı kullanmak.

Hocam burada aslında benim bahsetmeye çalıştığım şey şuydu bildiğimiz operatörler dışında, mobimatter örnek olarak alıp kullanmış olsam sorun olur muydu? Yani Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom aracılığı olmadan sadece mobimatter veya onun gibi herhangi bir sağlayıcı kullanmak.
O o kadar kolay değil.
İnternet her yerde pahalı.
Gelin beraber bakalım;
Screenshot_2025-01-25-04-36-50-484_com.vivaldi.browser.jpg

50gb=38$=1.355₺ baya ekonomik wooow
Screenshot_2025-01-25-04-39-39-709_com.vivaldi.browser-edit.jpg

20gb=18$=641₺ baya ekonomik!!!

Screenshot_2025-01-25-04-42-21-311_com.ttech.android.onlineislem-edit.jpg

Turkcell 20gb=450₺ hangisi ekonomik?
Screenshot_2025-01-25-04-43-59-665_com.ttech.android.onlineislem-edit.jpg
Screenshot_2025-01-25-04-43-59-665_com.ttech.android.onlineislem-edit.jpg

Ben abone olurken 450₺ idi

Son düzenleyen: Moderatör:
O noktada şöyle bir durum var kullanmadım bilmiyorum, sadece söylenenler üzerinden yorum yapıyorum. Biliyorsunuz ki burada 10 saniyelik videonun harcamış olduğu MB ile Avrupa'da herhangi bir ülkedeki sağlayacının vermiş olduğu internetteki 10 saniyelik videonun harcadığı MB aynı değil. Ben şu an için 30 GB internet kullanıyorum fakat genel olarak günümü evde geçiriyor olmama rağmen internetin ucu ucuna yettiği dönemler oluyor. Sonuç olarak sadece yapılan yorumlara baktığımda burada kullandığım 30 GB ile orada kullanacağım 10 GB belki de eşit olacak o açıdan değerlendirme yapmak daha doğru olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı