Fizyoterapi vs iç mimarlık

372121

Kilopat
Fizyoterapi vs iç mimarlık?
Tercihlerimin son kısmını bu iki bölümden birini dolduracağım iç mimarlık hakkında çevrem yok. O yüzden mantıklı bir seçim olmaz ancak yine de karşılaştırmak istedim.
Fizyoterapide devlete atanmak daha mı kolay olur? Ataması nasıl?
Özel sektörde çalışması nasıl?

Ablam fizyoterapist devlete atanma KPSS ile oluyor hemşire 80 civari ile alırken 95 ile alıyor özelde ise cok mezun verdigi ve puanı düstügü icin askeri veya biraz üstü ile calistiriyorlar biraz ama Avrupa'ya gidebilirsin veya ozel hasta ozel klinik ile iyi paralar kazanabilirsin yeter ki kendini gelistir daha cok detay istersen DC'den anlatabilirim iyi günler.
Tercihlerimin son kısmını bu iki bölümden birini dolduracağım iç mimarlık hakkında çevrem yok. O yüzden mantıklı bir seçim olmaz ancak yine de karşılaştırmak istedim.

Ablam fizyoterapist devlete atanma KPSS ile oluyor hemşire 80 civari ile alırken 95 ile alıyor özelde ise cok mezun verdigi ve puanı düstügü icin askeri veya biraz üstü ile calistiriyorlar biraz ama Avrupa'ya gidebilirsin veya ozel hasta ozel klinik ile iyi paralar kazanabilirsin yeter ki kendini gelistir daha cok detay istersen DC'den anlatabilirim iyi günler.

Hocam DC kullanmıyorum da sıkıntı olmazsa sorularımı buradan cevaplayabilir misiniz?
1-) ablanız özel mi devlet de mi çalışıyor? Ne kadar maaş alıyor?
2-) haftada kaç gün ve kaç saat çalışıyor?
3-)mesleğinden memnun mu?
4-) bölümü İngilizce mi Türkçe mi okumalıyım?

Hocam DC kullanmıyorum da sıkıntı olmazsa sorularımı buradan cevaplayabilir misiniz?
1-) ablanız özel mi devlet de mi çalışıyor? Ne kadar maaş alıyor?
2-) haftada kaç gün ve kaç saat çalışıyor?
3-)mesleğinden memnun mu?
4-) bölümü İngilizce mi Türkçe mi okumalıyım?

1- ablam özelde çalışıyor mezun olur olmaz girdi KPSS ile girmem için işi bırakıp kursa gitmem lazım dedi ama girmek istemiyor maaşı 22K civari
2- haftada 5 gün sabah 9 aksam 6
3- memnun ama maaşı dışında sadece sosyal ve anlayışlı olmak gerekiyor zihinsel engelli gelen çok oluyor
4- ablam Türkçe okudu anatomi zaten latince Avrupa'da yapmak istersen iyi bir tercih olabilir

Avrupa ile bilgi edinmek istiyorsan ablamın arkadaşı var Almanya'ya gitti nasıl gittiğini anlatabilirim.

1- ablam özelde çalışıyor mezun olur olmaz girdi KPSS ile girmem için işi bırakıp kursa gitmem lazım dedi ama girmek istemiyor maaşı 22K civari.
2- haftada 5 gün sabah 9 aksam 6
3- memnun ama maaşı dışında sadece sosyal ve anlayışlı olmak gerekiyor zihinsel engelli gelen çok oluyor.
4- ablam Türkçe okudu anatomi zaten latince Avrupa'da yapmak istersen iyi bir tercih olabilir.

Avrupa ile bilgi edinmek istiyorsan ablamın arkadaşı var Almanya'ya gitti nasıl gittiğini anlatabilirim.

Gitmeyi çok istiyorum hocam lütfen anlatın.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik bölümleri sağlık alanında yüzü gülmeyen iki bölümdür. Özel sektörde maaşlar asgari ücret seviyesinde, kamu için de ataması az bölümlerdir. Sağlık istiyorsan kesinlikle önceliğini Hemşirelik - Ebelik gibi bölümler yapmanda fayda var.

İç Mimarlık kısmına girmiyorum bile çünkü inşaat sektörünün durumu ortada. Çevren yoksa inşaat ile ilgili bir bölümden mezun olup iş bulman çok zor.

Gitmeyi çok istiyorum hocam lütfen anlatın.

Aynı şirket de çalışıyorlardı maaşlarin duşüklüğü ve Avrupa'yı gezmek için gitmek istiyordu Almanya b seviyesi Almanca istiyor önce geliştirmen lazim bir hastane ile anlaşti evini arabasini verdi sadece güvenli olman gerekiyor başka arkadaşi da denedi işten falan çıkıp denedi işsiz olduğu için bile almadılar zaten konsoloslukta deli gibi soruya tutuyolar hayatını soruşturuyolar
Ama gitmek imkansız değil tabii ileride nasıl olur bilmiyorum geçen sene gitti.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümleri sağlık alanında yüzü gülmeyen iki bölümdür. Özel sektörde maaşlar asgari ücret seviyesinde, kamu için de ataması az bölümlerdir. Sağlık istiyorsan kesinlikle önceliğini hemşirelik - ebelik gibi bölümler yapmanda fayda var.

İç mimarlık kısmına girmiyorum bile çünkü inşaat sektörünün durumu ortada. Çevren yoksa inşaat ile ilgili bir bölümden mezun olup iş bulman çok zor.

Çok güzel açıklamışsınız hocam.

Merhaba @ACExACE. Bence İç Mimarlık bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden bir miktar öndedir ama beklediğiniz sıralama bandında ikisini de önermem. Tercih listenizin en altlarına Bilişimden alakasız bölümleri yazmayı düşünüyorsanız Kimya bölümü gibi iş imkânı biraz daha iyi olan bölümleri araştırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı