Fl studio bass problemi

DevranTR

Centipat
Arkadaşlar piano roll üzerinden bass ekliyorum lakin notasını kısa tutup yan yana aralıklarla koyduğum basslar üst üste koymuşum gibi ses veriyor. Velocity düşürdüm lakin herhangibir değişiklik olmadı. Çok uzun aralık bırakmak gerekiyor düzgün olması için. Öyle yapınca da hızlı ritimle yapmış olduğum beat, bass ile dengesiz bir ritim haline geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bass örneklerinde de aynı şeyi yaşıyor musunuz? Yapmaya çalıştığınız bass örneğinden dolayı olabilir sıkıntı. Hangi sürümü kullanıyorsunuz? Mümkünse FLP dosyasını atabilir misiniz?

evet
Bir sample pack üzerinden almış olduğum 808 bass.
Fl studio içinde yüklü gelen 'Direct Wave' ismli program var, o sample'ler ordan çalıştırılmalıdır.
Fl studio içinde yüklü gelen 'Direct Wave' ismli program var, o sample'ler ordan çalıştırılmalıdır.
Yani şöyle yapacaksın önce direct wave ismli uygulamayı aç. istediğin sample sürükle bırak yaparak uygulamaya at. sonrasını zaten biliyorsun ve dediğin sorun kalmamış olacak. umarım iyi anlatmışım.

Son düzenleme:
Diğer bass örneklerinde de aynı şeyi yaşıyor musunuz? Yapmaya çalıştığınız bass örneğinden dolayı olabilir sıkıntı. Hangi sürümü kullanıyorsunuz? Mümkünse FLP dosyasını atabilir misiniz?
Flp dosyasını buraya yükleyebiliyor muyum ?
Bu arada diğer bass örneklerinde de aynı problemi yaşamaktayım iki ses üst üsteymiş gibi hem ses artıyor hem de karmaşık bir ses oluşuyor ve FL Studio 20 kullanmaktayım.

Yani şöyle yapacaksın önce direct wave ismli uygulamayı aç. istediğin sample sürükle bırak yaparak uygulamaya at. sonrasını zaten biliyorsun ve dediğin sorun kalmamış olacak. umarım iyi anlatmışım.
Dediğinizi anladığım kadarıyla deneyeceğim.
Arkadaşlar sanırım sorunu çözdüm.
Bass samplenın out değerini yükseltip bu sorundan kurtuldum.
Ancak merak ettiğim kısım şu bunu yaparak bassın vermiş olduğu ses frekansları sıkıştığı için özelliğini yitiriyor mu ?
Sorunu bu şekilde çözdüm ;

Dosya Ekleri

• 1D.PNG
    1D.PNG
    26,9 KB · Görüntüleme: 240
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı