Steam Flash belleğe nasıl oyun atılır?

SILVAO

Centipat
Daha fazla  
Efendim hürmetler herkese.

Ben yeni Lenovo notebook aldım ama çözemediğim sorular var.

1- Flash belleğe Steam oyunu atacağım, flash bellek boyutu 64 GB oyun boyutu 60 GB burada sorun yok ama oyun için boş 30 GB alan gerekiyor yazıyor. Şimdi bu boş alan ihtiyacı yine flash bellekten mi karşılanmalı, yoksa C sürücümden mi karşılanıyor?

2- Steam üzerinden Battlefield 3 aldım, oyuna EA ya da Steam üzerinden giriş yapıyorum ama hikaye modunu bulamadım, bu oyunun hikaye modu yok mudur?

3- Oyun oynarken touchpadi kapamak istiyorum ama Lenovo marka dizüstü bu tuşu bulamadım.

4- Lenovo 15 dakikada bir şey yapmazsam ekranı kapıyor bu özellik nasıl devre dışı olur? Yani hep çalışsın açık olsun.

Tüm üye ve yönetime hürmetler.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim hürmetler herkese.

Ben yeni Lenovo notebook aldım ama çözemediğim sorular var.

1- Flash belleğe Steam oyunu atacağım, flash bellek boyutu 64 GB oyun boyutu 60 GB burada sorun yok ama oyun için boş 30 GB alan gerekiyor yazıyor. Şimdi bu boş alan ihtiyacı yine flash bellekten mi karşılanmalı, yoksa C sürücümden mi karşılanıyor?

2- Steam üzerinden Battlefield 3 aldım, oyuna EA ya da Steam üzerinden giriş yapıyorum ama hikaye modunu bulamadım, bu oyunun hikaye modu yok mudur?

3- Oyun oynarken touchpadi kapamak istiyorum ama Lenovo marka dizüstü bu tuşu bulamadım.

4- Lenovo 15 dakikada bir şey yapmazsam ekranı kapıyor bu özellik nasıl devre dışı olur? Yani hep çalışsın açık olsun.

Tüm üye ve yönetime hürmetler.
Teşekkürler.
Neden oyunu Flash belleğe atma gereksinimi duyuyorsunuz? 60/30 GB olayına çok takmayın. O sıkıştırma muhabbetinden dolayı öyle oluyor. Oyunun boyutu kadar Flash belleğinizde yer varsa sıkıntı olmaz.

Oyunu açtığınızda açılan Google sayfasında; "Kampanyayı Başlat" / "Campain" modundan hikayeyi oynayabiliyorsunuz.

FN+F tuşlarının birinde touchpad işareti vardır. Onunla kapatabilirsiniz veya Windows arama yerine; "Dokunmatik Yüzey" yazarsanız oradan da kapatabilirsiniz.

Güç ayarlarına girip oradan ekranın hiç kapanmamasını sağlayabilirsiniz.

Efendim zaman ayırıp yanıtlayanlara sonsuz teşekkürler.

Touchpad kapama tuşu f10'muş.Oyunu steam'ı sömürüp iki günde 1TB diskimi doldurduğum için harici diske atma ihtiyacı doğdu.Sizden ricam nvidia ekran kartlarını teknolojik-kronolojik sıralama yapar mısınız?Gtx 1060 ekran kartı ortalama birşey midir,yoksa daha da standart altında mıdır?Müdürlerim cezayı yeyince imlalara dikkat ettim bu kez,hürmetler :)

Efendim zaman ayırıp yanıtlayanlara sonsuz teşekkürler.

Touchpad kapama tuşu f10'muş.Oyunu steam'ı sömürüp iki günde 1TB diskimi doldurduğum için harici diske atma ihtiyacı doğdu.Sizden ricam nvidia ekran kartlarını teknolojik-kronolojik sıralama yapar mısınız?Gtx 1060 ekran kartı ortalama birşey midir,yoksa daha da standart altında mıdır?Müdürlerim cezayı yeyince imlalara dikkat ettim bu kez,hürmetler :)
GTX 1050, GTX 1050 Tİ, GTX 1060, GTX 1070 Tİ, GTX 1080, GTX 1080 Tİ olmak üzere yanlışım yoksa 2016 yılının NVIDIA ekran kartlarıydı. Güç sıralaması yukarıda verdiğim gibidir. GTX 1060'da "Tİ" versiyonu neden yok diye soracak olursanız; o dönem GTX 1060, 3 ayrı model olarak üretilmişti. 3 GB, 5 GB, 6 GB olarak. Ondan dolayı Tİ versiyonu çıkmamıştı. O dönemde giriş seviyesinin bir tık üstü bir karttı. Daha doğrusu şöyle özetleyeyim:

---- GTX 1050 ve GTX 1050 Tİ = giriş seviyesi ----
---- GTX 1060 = giriş seviyesinin bir tık üstü ----
---- GTX 1070 ve GTX 1070 Tİ = orta seviye ----
---- GTX 1080 = orta seviyenin bir tık üstü ----
---- GTX 1080 Tİ = üst seviye ----

Bu şekildeydi. Günümüzde ise GTX 1060 bir hâyli yetersiz bir kart maalesef. Zaten GTX serisi bitti artık. En son GTX 16** serisi çıktı sonra RTX serisine geçiş yapıldı. GTX 10** serisinin ise günümüzde hiç değeri kalmadı diyebilirim. Ha şöyle bu kartlar yine bir çok oyunu açıp düşük-orta ayarlarda oynamanıza imkan sağlar fakat daha fazlasını veremezler. GTX 1080 Tİ döneminin en efsane üst seviye GPU'suydu. NVIDIA, GTX 1080 Tİ'da yakaladığı güç başarısını bir daha yakalayamamıştır mesela. Dönemine göre inanılmaz güçlü bir GPU idi. Günümüzde de hâlâ biraz gideri vardır fakat dediğim gibi GTX 10** serisinin pek değeri kalmamıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı